Αυτή είναι η υπερ-τροφή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι...

Αποκαλείται και «Χρυσή Τροφή»! Δικαιολογημένα...
Τα οφέλη της πολλά για τον οργανισμό. Είναι μια τροφή που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει απο κανένα σπίτι και απο κανένα τραπέζι.

Ονομάζεται «Chenopodium quinoa» και είναι ευρέως γνωστή ως κινόα. Η κινόα ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και δεν έχει γλουτένη.
H περιεκτικότητα της κινόα σε πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή (14%), ενώ σε αντίθεση με την πλειονότητα των φυτικών τροφών, αποτελεί πηγή πλήρους πρωτεΐνης και προμηθεύει τον ανθρώπινο οργανισμό με τα απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί
να συνθέσει μόνος του.

Αποτελεί και πολύ καλή πηγή ασβεστίου, γι” αυτό και είναι χρήσιμη για τους χορτοφάγους. Η κινόα περιέχει πλήθος αντιφλεγμονωδών συστατικών που συμβάλλουν στην πρόληψη των φλεγμονών. Η κινόα είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου, ενώ περιέχει και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Πως μαγειρεύουμε τη «ΚΙΝΟΑ»

Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε νερό (3 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν βράσει η κινόα ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα