Αυτή είναι η μεγάλη επένδυση στο λιμάνι Λεμεσού από την Multimarine

Στις 15 Ιουνίου η Multimarine Shipyards Ltd θα πραγματοποιήσει εντός του λιμένα Λεμεσού, τα...
εγκαίνια της ολοκαίνουριας Πλωτής Δεξαμενής FD ERENEOS, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την συντήρηση διαφόρων τύπων πλοίων.

Η παρουσία της Δεξαμενής σκοπεύει στο να καταστήσει τη Κύπρο ώς ενα ολοκληρωμένο κόμβο της Ναυτιλίας, παρέχοντας πλέον στους Πλοιοκτήτες τη δυνατότητα συντήρησης των πλοίων τους στη Λεμεσό, το
τελευταίο μεγάλο λιμάνι της Ευρωπαικής Ένωσης προς Ανατολάς.
Η απόκτηση και λειτουργία της Δεξαμενής αποτελεί το επιστέγασμα πολυετών προσπαθειών του επιχειρηματία Ειρηναίου Φωκά και της οικογένειας του, η οποία δραστηριοποιείται μέσω της εταιρίας Multimarine Services στον Ναυπηγοεπισκευαστικό Τομέα και στον Τομέα Υδρογονανθράκων (Oil& Gas) από το 2001. Χρησιμοποιώντας ως βάση το Λιμάνι Λεμεσού, η Multimarine εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες του Oil&Gas με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, κατασκευών και Engineering Solutions. Παράλληλα, η Multimarine πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο όγκο επισκευών και συντήρησεων πλοίων στη Κύπρο.
Από το 2001 και ένθεν, η Multimarine έχει καταφέρει μέσω της συνεχούς εξέλιξης της Ποιότητας (η Multimarine κατέχει ISO 9001, 14001 και 18001), των Πιστοποιήσεων, των Διαδικασιών (συγκόλλησης, tests κλπ), της εκπαίδευσης και της ασταμάτητης επιδίωξης της Υπεροχής σε όλους τους τομείς, να εκτελέσει Projects για εταιρίες-κολοσσούς όπως SAIPEM, BHGE (πρώην GE Oil&Gas), Subsea7, Oceaneering, Halliburton, Schlumberger, ENSCO, Seadrill, TOTAL, Technip και πληθώρα άλλων πολυεθνικών.
Επίσης, η εταιρία έχει εκτελέσει ή και εκτελεί σημαντικά εγχώρια Projects. Εν συντομία:
• On-shore piping στον σταθμό της VTTV στο Βασιλικό
• Ενεργειακά Έργα (ΑΗΚ)
• Κατασκευή μεγάλων δεξαμενών νερού για το ΤΑΥ
Δεδομένης λοιπόν της δυναμικής και προοπτικής που παρουσιάζει ο χώρος αυτός στην ανατολική Μεσόγειο, η Multimarine Shipyards Ltd απέκτησε τον Ιανουάριο του 2018 τη δική της νεότευκτη Πλωτή Δεξαμενή (Floating Dock) FD ERENEOS. Η δεξαμενή έχει μήκος 120μ, καθαρό πλάτος 27μ και δύναται να εξυπηρετεί πλοία μέχρι 7100 τόνων. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η σύνθετη κατασκευή (Long Life Composite Floating Dock), η Πιστοποίηση από ABS (American Bureau of Shipping), καθώς και ότι έχει σχεδιαστεί πρωτοποριακά ώστε να λειτουργεί με απόλυτα φιλικό τρόπο προς το Περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Δεξαμενή διαθέτει στις τέσσερεις γωνίες μεγάλους υδατοσυλλέκτες, όπου εκεί διοχετεύονται τα ύδατα μετά την πλύση ενός πλοίου. Κατόπιν, τα ύδατα αυτά συλλέγονται από εγκεκριμένη εταιρία διαχείρισης αποβλήτων. Επιπλέον, η Δεξαμενή είναι εξοπλισμένη με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, Ευρωπαικής Κατασκευής, τα οποία έχουν επιλεγεί και με γνώμονα τα σχεδόν μηδαμινά επίπεδα ρύπων και θορύβου.
Με την λειτουργία της Δεξαμενής, η Multimarine Shipyards στοχεύει ειδικά στην ανέλκυση και εξυπηρέτηση των ακόλουθων τύπων πλοίων, μέχρι μήκους 120μ:
• Cargo Vessels
• Δεξαμενόπλοια (Tankers & Bunkering Vessels)
Offshore Supply Vessels (OSV’s)
• Μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σκαφών αναψυχής (Mega Yachts)
• Ρυμουλκά (Tug Boats)
• Σκαφών της Λιμενικής Αστυνομίας και του Ναυτικού
Υποστηρικτικά και άρρηκτα συνδεδεμένα με τη Δεξαμενή, η Multimarine Shipyards προχώρησε επίσης στην κατασκευή μιας μόνιμης προβλήτας στο λιμάνι Λεμεσού αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Επί της προβλήτας αυτής θα δύνανται να ελλιμενιστούν πλοία για εργασίες συντήρησης. Μέσω αυτού, επωφελείται και η Αρχή Λιμένων μέσω της είσπραξης των λεγόμενων berthing fees.
Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός της συμφωνίας της Multimarine με τον βιομηχανικό κολοσσό ΑΒΒ, η οποία έλαβε χώρα στις 5 Ιουνίου στην Διεθνή Έκθεση της Ναυτιλίας Posidonia 2018 στην Αθήνα. Στα πλαίσια της συνεχούς Ανάπτυξης και του λεγόμενου Total Service Package για τους Πλοιοκτήτες, η Multimarine εγκαθιδρύει σε συνεργασία με την ΑΒΒ ένα Σταθμό Συντήρησης (Turbocharging Service Station) μέσα στις εγκαταστάσεις της στο Λιμάνι Λεμεσού.
Σημαντικοί υποστηρικτικοί παράγοντες σε αυτή την προσπάθεια, είναι η Αρχή Λιμένων Κύπρου, καθώς και οι Πλοιοκτήτες, Πράκτορες και Ship Management Companies, όλους με τους οποίους η εταιρία έχει ή ευελπιστεί να έχει πολύ καλή συνεργασία.
Εν κατακλείδι, το Ανθρώπινο Δυναμικό της Multimarine με την μεγάλη εμπειρία που έχει στους προαναφερθέντες Τομείς, τις Μεθόδους που ακολουθεί, τις Πιστοποιήσεις που κατέχει και την αδιαπραγμάτευτη τήρηση των κανόνων Health&Safety, εγγυάται την απόλυτη στόχευση στην Ποιότητα και στον χρόνο παράδοσης οπoιουδήποτε Project.Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα