Άδεια εκτέλεσης εργασιών που προκαλούν θόρυβο κατά τις μεσημεριανές και νυκτερινές ώρες ησυχίας

του Χρήστου Ηλ. Τσίχλη, Δικηγόρος Αθηνών
Άδεια εκτέλεσης εργασιών που προκαλούν θόρυβο κατά τις μεσημεριανές και νυκτερινές ώρες ησυχίας (Α.Δ. 3/1996,άρθρο 1 παρ. 3 εδαφ.


α):Διεκπεραιώνεται μέσω φυσικής παρουσίας στην Ελληνική Αστυνομία ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Αρμόδιος φορέας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κόστος: 3ευρώ
Ιστοσελίδα: http://www.ermis.gov.gr/
Νομικό πλαίσιο: ΦΕΚ
τ. Β 54/23.01.2003

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εκτέλεσης εργασιών που προκαλούν θόρυβο κατά τις μεσημεριανές και νυκτερινές ώρες ησυχίας, σύμφωνα με την Α.Δ. 3/1996 άρθρο 1 παρ. 3 εδαφ. α (ΦΕΚ τ. Β 54/23.01.2003):
-Ένσημα Ελληνικής Αστυνομίας ονομαστικής αξίας 3 ευρώ.
-Αίτηση για την έκδοση άδειας εκτέλεσης εργασιών που προκαλούν θόρυβο κατά τις μεσημεριανές και νυκτερινές ώρες ησυχίας.

Διαδικασία:
Ο Πολίτης προσέρχεται στο αστυνομικό τμήμα ή στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί την έκδοση άδειας εκτέλεσης εργασιών που προκαλούν θόρυβο κατά τις μεσημεριανές και νυκτερινές ώρες ησυχίας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Στα ΚΕΠ:
1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
2 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει την άδεια εκτέλεσης εργασιών που προκαλούν θόρυβο κατά τις μεσημεριανές και νυκτερινές ώρες ησυχίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα