Triangular Eater: Μήπως είσαι ένα τέτοιο άτομο;

Αν είχα ένα ευρώ για κάθε έναν που γνωρίζω που είναι triangular eater, θα ήμουν μάλλον πλούσια...

Τι ονομάζουμε όμως o triangular eater; Είναι εκείνο το άτομο που καταναλώνει ένα πολύ μικρό ή καθόλου πρωινό, ένα μέτριο μεσημεριανό και τις περισσότερες ή όλες τις θερμίδες, που πρέπει να λάβει, αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Ως εκ τούτου, η ημερήσια θερμιδική πρόσληψη μοιάζει με τρίγωνο.

Το φαγητό είναι το καύσιμο του οργανισμού μας. Με αυτή την τριγωνική προσέγγιση γευμάτων, το σώμα στερείται αυτό το πολύτιμο καύσιμο, το φαγητό, κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου
το χρειάζεται περισσότερο. Αυτό είναι ανάλογο με το να μπαίνεις στο αυτοκίνητο σου το πρωί με άδειο ντεπόζιτο και να περιμένεις να οδηγήσεις μέχρι τη δουλειά σου. Δεν πρόκειται να κινηθεί μέχρι να το γεμίσεις με βενζίνη.

Το σώμα ευδοκιμεί με τους υδατάνθρακες, δηλαδή τη γλυκόζη, που βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος βασίζεται στην γλυκόζη για τη λειτουργία του. Αν αυτό το κίνητρο δεν είναι αρκετό για να καταναλώνεις περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και λιγότερο όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ, τα ευρήματα ερευνών που δείχνουν ότι, η κατανάλωση του μεγαλύτερου ποσοστού των ημερήσιων θερμίδων όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ δεν είναι φιλική προς την περίμετρο της μέσης σου, ίσως σε πείσουν.

Ένα ισορροπημένο πρωινό και όχι μόνο γεύμα που προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, δεν περιέχει μόνο υδατάνθρακες, αλλά και μία ποσότητα πρωτεϊνης (κρέας, ψάρι, πουλερικά, ξηρούς καρπούς) και καλών λιπαρών (ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς).

Ένα τέτοιο γεύμα θα μπορούσε να είναι:

Πρωινό: γάλα ή γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με βρώμη ή δημητριακά ολικής άλεσης, με ένα φρούτο και ξηρούς καρπούς.

Μεσημεριανό: ψητό κοτόπουλο συνοδευόμενο με καστανό ρύζι και σαλάτα εποχής

Απογευματινό: γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά και ένα φρούτο

Βραδινό: σαλάτα εποχής ή ψητά λαχανικά με καπνιστό σολομό και παξιμάδια ολικής άλεσης.

Στο βραδινό οι ποσότητες είναι μικρότερες σε σχέση με τα υπόλοιπα γεύματα.

Αντίστρεψε το τριγωνικό πρότυπο γευμάτων και κατανάλωσε ένα πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά πρωινό, ώστε να τροφοδοτήσεις επαρκώς τον εγκέφαλο και το σώμα σου, ενώ το βραδινό σου φρόντισε να είναι μικρότερο και πιο ελαφρύ.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα