ROC 2015: Η Αγγλία κερδίζει το Κύπελλο Εθνών [video]

Οι άσοι των αυτοκινήτων Τουρισμού, Andy Priaulx και Jason Plato, με τη σημαία της Αγγλίας 1, νίκησαν τους αστέρες της Formula 1, Sebastian Vettel και Nico Hulkenberg, που...
εκπροσωπούσαν τη Γερμανία στο Κύπελλο εθνών του ROC, στο Ολυμπιακό
Στάδιο του Λονδίνου.

Στον τελικό, που έγινε με τρεις αναμετρήσεις, η Αγγλία 1 νίκησε τη Γερμανία με σκορ 2-1. Ο Priaulx κέρδισε τον Vettel στον πρώτο αγώνα, που έγινε με τα Radical, με διαφορά 1 δευτερόλεπτο. Ο Hulkenberg ισοφάρισε νικώντας τον Plato με τις Mercedes-AMG GTS, οπότε η κριτήρια αναμέτρηση έγινε ανάμεσα στους Hulkenberg και Priaulx με τα KTM X-Bow.

O Priaulx ήταν μπροστά από την αρχή μέχρι το τέλος, δίνοντας τη νίκη στην Αγγλία, που πρώτη φορά κερδίζει το Κύπελλο Εθνών.

Για να φτάσουν στον τελικό, οι Priaulx και Plato έπρεπε να περάσουν τον προκριματικό απέναντι στην ομάδα της Βραζιλίας, με τους Felipe Massa και Nelson Piquet Jr. Μετά απέκλεισαν την ομάδα Young Stars του οδηγού της Lotus F1, Jolyon Palmer, και του πρωταθλητή DTM, Pascal Wehrlein, για να φτάσουν στον ημιτελικό όπου νίκησαν την Ομάδα 2 της Αγγλίας, που την αποτελούσαν οι Jenson Button και Alex Buncombe από τα FIA GT.

H Γερμανία έφτασε στον τελικό αποκλείοντας πρώτα την ομάδα της Αυστραλίας, με τον Daniel Ricciardo και τον θρύλο του MotoGP, Mick Doohan. Ο Vettel νίκησε τον Ricciardo με τα KTM και ο Hulkenberg τον Doohan με τα Radical. Στη συνέχεια οι Γερμανοί απέκλεισαν την περσινή πρωταθλήτρια Σκανδιναβία, του θρύλου του Le Mans, Tom Kristensen, και του πρωταθλητή WRC και World RX, Petter Solberg.

Οι David Coulthard και Susie Wolff, που εκπροσωπούσαν τη Σκωτία, αποκλείστηκαν από τους Button και Buncombe στα ημιτελικά, ενώ η ομάδα All Stars, του Romain Grosjean και του θρύλου της ποδηλασίας και πρωταθλητή Le Mans Series LMP3, Chris Hoy, αποκλείστηκε από τη Young Stars.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τελικός
Η Αγγλία 1 (Andy Priaulx/Jason Plato) νίκησε τη Γερμανία (Sebastian Vettel/Nico Hulkenberg) 2-1

Αποκλείστηκαν στους ημιτελικούς:
Σκανδιναβία (Petter Solberg/Tom Kristensen)
Αγγλία 2 (Jenson Button/Alex Buncombe)

Αποκλείστηκαν στους προημιτελικούς:
Αμερική (Jose Maria Lopez/Ryan Hunter-Reay)
Αυστραλία (Daniel Ricciardo/Mick Doohan)
Σκωτία (Susie Wolff/David Coulthard)
Young Stars (Jolyon Palmer/Pascal Wehrlein)

Αποκλείστηκαν στους προκριματικούς:
Βραζιλία (Nelson Piquet Jr/Felipe Massa)
All Stars (Chris Hoy/Romain Grosjean)

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα