Mήπως έφτασε η στιγμή να ξανακρεμάσουμε πιάτα στον τοίχο;

Της Σάντυς Τσαντάκη
Mας αρέσουν τα χειροποίητα πιάτα, οτιδήποτε κεραμικό, έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε και να τα καρφώνουμε στα εξοχικά σπίτια αλλά τον...
χειμώνα κάπως μας ξενίζουν. Κι όμως. Η τάση του διακοσμητικού πιάτου ετοιμάζεται να πάρει τη μεγάλη της εκδίκηση.

Όταν επιλέγουμε ένα αγαπημένο μας σερβίτσιο για να το αναδείξουμε ως έργο τέχνης πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι θα το τοποθετήσουμε σε απόλυτη παράταξη, στην κουζίνα, για παράδειγμα, και συμμετρία. Γιατί, διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι από κακόγουστο έως κιτς.
Και
επιπλέον, τα πιο δυνατά και ασυνήθιστα κομμάτια μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε άλλο τοίχο, μια μεγάλη πιατέλα και ένα μικρότερο μπολ με το ίδιο μοτίβο, και αντικρυστά, κάτι τελείως κόντρα, τρεις πιατέλες με εμπριμέ που αλληλοσυμπληρώνονται ή συγκρούονται.

Για μια πιο μοντέρνα ματιά, και για λιγότερο ρουστίκ διακόσμηση, μπορούμε να δοκιμάσουμε σε έναν γκρι τοίχο, να παίξουμε με σχηματισμούς από μικρά πιάτα, πέντε μαζί σαν λουλούδι, μια πιατέλα και περιμετρικά το υπόλοιπο σερβίτσιο, για να παρατηρήσουμε το εφέ που δημιουργείται.
Αλλά είναι μια λύση που μπορούμε να δούμε αν λειτουργεί ακόμη και στο υπνοδωμάτιο, για μια πιο vintage και πρωτότυπο αποτέλεσμα, με κάτι από το καλοκαίρι, χρώματα σε στρογγυλό πλαίσιο, κεραμικές, χειροποίητες, ζωγραφικές αναπαραστάσεις από φυσικά τοπία, ακόμη καλύτερα αφαιρετικά σχέδια σε λευκές πιατέλες σαν αληθινά έργα τέχνης που σχεδιάστηκαν για να θαυμάζουμε στον τοίχο και όχι στο τραπέζι της κουζίνας ή την τραπεζαρία. Πολύ απλά γιατί λυπόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε για μια μακαρονάδα ή ένα κοκκινιστό, έστω και της μαμάς. Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα