Handelsblatt: Ο σταρ Παπανδρέου και η πράσινη ανάπτυξη!

Με ιδιαίτερο “σκεπτικισμό” αντιμετωπίζουν τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης της “εμφάνιση” του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο...των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. Με τίτλους όπως “Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός προσθέτει λάμψη στους Σοσιαλιστές”, και “Ένας προσκεκλημένος σταρ μάχεται για την πράσινη ανάπτυξη”, οι Γερμανοί προσπαθούν
να σατιρίσουν την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε ένα συνέδριο με “πράσινο” προσανατολισμό, την ώρα που όλη η Ευρώπη φλέγεται από τα παιχνίδια των κερδοσκόπων. Αυτό που φαίνεται ότι έκανε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση στα γερμανικά ιδίως Μέσα Ενημέρωσης, είναι η δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επεσήμανε ότι η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα σημαντικά προβλήματα της Ευρώπης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης, ικανής να αντιμετωπίσει την κρίση και τόνισε παράλληλα ότι “η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης”.
epikaira.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα