Guardian: "Γερμανοί και Γάλλοι... δουλεύουν τους Έλληνες"!

Στο στόχαστρο της εφημερίδας Guardian μπήκαν Γερμανία και Γαλλία, αναφορικά με τα οπλικά συστήματα που "φορτώνουν" στην Ελλάδα, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη... ενώ την ίδια στιγμή, απογειώνεται το ελληνικό χρέος!

Η πραγματικότητα στον τομέα πώλησης όπλων στην Ελλάδα δεν κολακεύει τη Γερμανία, σχολιάζει
η εφημερίδα, παραθέτοντας στοιχεία που δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν το 15% των εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας καταλήγει στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γαλλικές εξαγωγές όπλων βρίσκεται στο 10%. Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι ακόμα και μετά το ξέσπασμα της κρίσης Γερμανία και Γαλλία προσπάθησαν να πουλήσουν ακριβά οπλικά συστήματα στην Ελλάδα, η οποία δαπανά για την άμυνα διπλάσια από κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ.

Η ειδική στον τομέα της άμυνας Κατερίνα Τσουκαλά, με έδρα τις Βρυξέλλες, σημειώνει ότι από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και μετά η Ελλάδα έχει ξοδέψει 216 δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα, χωρίς αυτό το ποσό να περιλαμβάνει μυστικά κονδύλια, όπως τονίζει.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι υπάρχουν εικασίες πως οι πλουσιότερες χώρες της ΕΕ εκμεταλλεύονται χώρες όπως η Ελλάδα με ευάλωτα σύνορα για την πώληση των οπλικών τους συστημάτων.thestival.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα