Facebook: Ποια είναι η παράξενη αλλαγή που έκανε στο προφίλ μας;

Άλλοι το πρόσεξαν, άλλοι όχι. Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη σελίδα μας στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο είναι πλέον διαφορετική...

Αν δεν έχετε τσεκάρει το προφίλ σας στο Facebook πρόσφατα, κάντε το και θα παρατηρήσετε μια, ακατανόητη αρχικά, αλλαγή.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου πριν από λίγες μέρες, το Facebook τροποποίησε μια ρύθμιση, η οποία σχετίζεται με το σημείο στο οποίο εμφανίζεται το ιστορικό
της επαγγελματικής μας πορείας και της εκπαίδευσής μας.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αυτές προβάλλονται πλέον στην εισαγωγή του προφίλ μας, κάτω από την φωτογραφία μας, δηλαδή στο σημείο που βλέπει κάποιος πρώτα, όταν επισκέπτεται τη σελίδα μας. Αντίθετα, ως τώρα, ήταν πιο «κρυμμένες».

Το ιστορικό της επαγγελματικής μας πορείας περιλαμβάνει τις εταιρείες και τους οργανισμούς στους οποίους έχουμε εργαστεί ως τώρα, τη θέση μας εκεί, αλλά και το χρονικό διάστημα της απασχόλησης. Αντίστοιχα, το ιστορικό της εκπαίδευσής μας περιλαμβάνει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία έχουμε φοιτήσει, το αντικείμενο των σπουδών μας και τη διάρκειά τους.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που εμφανίζονται παραμένουν όσες έχουμε επιλέξει εμείς και, φυσικά, δεν έχουν αναρτηθεί όσες έχουμε εντάξει στις «απόρρητες».

Για ποιο λόγο, όμως, έγινε αυτή η αλλαγή;

Ο εκπρόσωπος του Facebook εξηγεί: «Έγινε για να γνωρίζετε και να επανελέγξετε ποιες από αυτές τις πληροφορίες έχει τη δυνατότητα να δει οποιοσδήποτε χρήστης. Επομένως, αν έχετε καταγράψει προσεκτικά την επαγγελματική πορεία σας και την εκπαίδευσή σας και έχετε ανανεώσει αυτές τις πληροφορίες πρόσφατα ώστε να είναι επίκαιρες, αυτή η αλλαγή δεν σας επηρεάζει καθόλου».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου σε άλλους χρήστες φάνηκε θετική, σε άλλους αρνητική, σε άλλους αδιάφορη. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ό,τι έχετε αναρτήσει στο ιστορικό της εργασίας και της εκπαίδευσής σας και, αν χρειαστεί, να το τροποποιήσετε.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα