CIA: Δεν ευθύνεται η Σαουδική Αραβία για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, τόνισε ότι η πιθανή δημοσιοποίηση απόρρητων σημείων έκθεσης του Κογκρέσου για τις...
επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θα απαλλάσσει τη Σαουδική Αραβία από την όποια ευθύνη, απορρίπτοντας σχετική φημολογία.

Να σημειωθεί ότι από την έκθεση έχουν κρατηθεί μακριά από το φως της δημοσιότητας 28 σελίδες, γεννώντας υποψίες ότι γίνεται αναφορά σε ευθύνες της Σαουδικής Αραβίας. Το Ριάντ αρνείται
κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή, αλλά 15 από τους 19 δράστες των επιθέσεων ήταν Σαουδαραβικής υπηκοότητας. Πιθανή απόδοση ευθύνης από την έκθεση του Κογκρέσου θα άνοιγε το δρόμο για νομικές προσφυγές κατά των σαουδαραβικών αρχών.

Ο πρώην γερουσιαστής, Μπομπ Γκρέιχαμ, που ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών, που συνέταξε την έκθεση το 2002, έχει υποστηρίξει ότι οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι πρόσφεραν πράγματι στήριξη στους δράστες. Ωστόσο ο κ. Μπρέναν τονίζει πως δεν έχουν έτσι τα πράγματα.

«Αυτές οι 28 σελίδες πιστεύω ότι θα έλθουν στο φως. Και πιστεύω ότι θα είναι καλό να έρθουν στο φως. Δεν πρέπει να τις βλέπουν οι πολίτες ως απόδειξη ότι είχε ευθύνη η Σαουδική Αραβία στις επιθέσεις» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα