82χρονος αθλητής έτρεξε στο Run Greece Αλεξανδρούπολης

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά το Run Greece της Αλεξανδρούπολης και καθώς πλέον έχει κοπάσει ο «κουρνιαχτός», αξίζει να αναφερθεί και να...
χειροκροτηθεί η παρουσία του Αθανάσιου Γιαλαματζή στον αγώνα.

Ο Αθανάσιος Γιαλαματζής ήταν ο γηραιότερος συμμετέχων, αφού είναι 82 ετών. Ζει και γυμνάζεται καθημερινά στο Σοφικό Εβρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανακάλυψε τα οφέλη του αθλητισμού και της συμμετοχής σε αγώνες μόλις τα τελευταία χρόνια, χάρη στον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Αλεξανδρούπολης και έπειτα από προτροπή του προέδρου του
Γιάννη Μπαρμπαγιάννη.

Στο διάστημα αυτό έλαβε μέρος σε Πανελληνίους Αγώνες Βετεράνων και μάλιστα πρωτεύει κάθε χρόνο στις κατηγορίες του στα 200μ και στα 400μ. Επίσης, λαμβάνει μέρος σε Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων Στίβου όπου έχει τερματίσει στο Βουκουρέστι 3ος στο βάδην των 5.000μ στην κατηγορία του.

Στην Κωνσταντινούπολη το 2015 είχε αναδειχθεί πρώτος στα 200 μέτρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βετεράνων Κλειστού Στίβου ενώ έχει συμμετάσχει και σε άλλες Βαλκανιάδες Βετεράνων με πρωτιές στην κατηγορία των 80+ τόσο στα 200μ όσο και στα 400μ.

Συμμετέχει σταθερά, παρά την ηλικία του, σε τοπικούς αγώνες πόλεων. Στο Διδυμότειχο έλαβε στα 5.000 μέτρα τόσο το 2016 όσο και το 2017. Σε αμφότερους τους αγώνες κατάφερε να τερματίσει με ικανοποιητικό χρόνο και βραβευτηκε απο τις αρχές της πόλης.

Στους αγώνες του Αρδα έλαβε μέρος στα 3.000 μέτρα, τερμάτισε και πάλι και βραβεύθηκε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας. Κάπως έτσι, ήρθε και η συμμετοχή στο Run Greece της Αλεξανδρούπολης, όπου έλαβε μέρος στα 5.000 μέτρα και μάλιστα τερμάτισε μπροστά από πολλούς νεότερούς του.

Μάλιστα, στον συγκεκριμένο αγώνα είχαμε ένα μοναδικό φαινόμενο, αφού έτρεξε μαζί με τον γιο του, την εγγονή του και τα δύο του δίσεγγονα, δηλαδή εμφανίστηκαν να αγωνίζονται στον ίδιο αγώνα μαζί τέσσερις διαφορετικές γενιές από την ίδια οικογένεια.

Επόμενος στόχος για τον κ. Γιαλαματζή είναι οι πρωτιές στην κατηγορία των 80+ στα αγωνίσματα που θα συμμετάσχει στους Πανελληνίους Αγώνες Βετεράνων Αθλητών Στίβου που θα γίνουν τον Ιούνιο 2018 στην Αλεξανδρούπολη, στους οποίους σκοπεύει να λάβει μέρος καλώντας και άλλους συνομήλικούς του να τον μιμηθούν.Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα