8 φράσεις που πρέπει να σταματήσουν να λένε οι γυναίκες μεταξύ τους

Γιατί τις μεγαλύτερες χοντράδες που έχουμε ακούσει στη ζωή μας, μας τις έχουν πει οι φίλες μας, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένες ή...
ανύπαντρες, μαμάδες ή μη. Δείτε παρακάτω ποιες είναι 10 φράσεις που πρέπει να σταματήσουν να λένε οι γυναίκες μεταξύ τους.

Όχι επειδή είναι "politically incorrect". Ούτε επειδή δεν μας αρέσει να τις ακούμε (οπότε, λογικά, γιατί να θέλουν οι άλλες να τις ακούν). Αλλά γιατί οι μόνοι άνθρωποι που θα υποστηρίξουν εμάς τις γυναίκες σε αυτή τη ζωή, είναι οι άλλες γυναίκες. Ε, μπορούμε εύκολα να φερόμαστε με περισσότερο σεβασμό η μία στην άλλη (και κυρίως εμείς
οι ίδιες στον εαυτό μας).
1. "Κούκλα είσαι! Έχασες βάρος; "
Όταν οι γυναίκες το λένε αυτό η μία στην άλλη έχουν συνήθως τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά κάνει το αποδέκτη της φιλοφρόνησης να πιστεύει ότι προφανώς έπρεπε να χάσει κιλά και ότι μόνο έτσι θα δείχνει ομορφότερη. Γενικά, σαν αρχή, δεν είναι ποτέ σκόπιμο να σχολιάζετε τα κιλά των άλλων, ούτε φυσικά των παιδιών σας. Έτσι τους δείχνετε ότι το να αδυνατίσει κανείς είναι ο μόνος τρόπος για να δείχνει όμορφος. Λίγο φασιστικό δεν είναι;

2. "Μετά από αυτό που έφαγα θα πρέπει να κάνω τρεις ώρες διάδρομο για να το κάψω"
Αφού δεν πρόκειται να το κάνετε, γιατί να το πείτε; Δίνει στους άλλους (και σε εσάς) το μήνυμα ότι κάθε φαγητό που ευχαριστιέστε είναι μια αμαρτία και πρέπει να αυτομαστιγώνεστε.

3. "Έτσι κι αλλιώς οι άνδρες προτιμούν τις ________"
Το λένε συνήθως η μία στην άλλη για να την κάνουν να νιώσει καλύτερα με ένα χαρακτηριστικό της εμφάνισής της. Κανένα σχόλιο δεν είναι απαραίτητο για να νιώσεις καλύτερα με την εμφάνισή σου και πολύ περισσότερο αν το διατυπώνεις επικαλούμενη ένα αυθαίρετο κλισέ.

4. "Μην ανησυχείς, είσαι πιο όμορφη από αυτήν"
Συνήθως λέγεται για να παρηγορήσει αυτήν που την παράτησε ο σύντροφός της για μία άλλη ή που κυνηγάει έναν άνδρα συγχρόνως με μία άλλη. Ωστόσο δεν βοηθάει και πολύ γιατί οι άνδρες δεν διαλέγουν πάντα τις ομορφότερες. Βασικά, δεν υπάρχουν κανόνες για το ποιες διαλέγουν.

5. "Πώς και είσαι μόνη;"
Γιατί έτσι γουστάρω; Γιατί με παράτησε ο γκόμενος; Γιατί δεν θέλω ένα τεμπελόσκυλο στον καναπέ μου μόνο και μόνο για να λέω ότι δεν είμαι μόνη; Γιατί ψάχνω τη σεξουαλική μου ταυτότητα; Επειδή δεν υπάρχει ευγενική απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, προφανώς ούτε και η ερώτηση είναι ευγενική. Οπότε μην την κάνετε.

6. "Πότε θα κάνεις μωρό; "
Όταν κάποιος δεν έχει παιδιά ή δεν έχει τόσα παιδιά όσο θα θέλατε εσείς, υπάρχουν δύο τινά: ή δεν θέλει ή δεν μπορεί. Αν δεν θέλει, προφανώς έχει προσωπικούς λόγους που δεν είναι προς συζήτηση. Αν δεν μπορεί, τότε δεν έχει καμία υποχρέωση να καταθέσει σε εσάς το ιατρικό ιστορικό του. Και στις δύο περιπτώσεις θα την φέρετε σε δύσκολη θέση.

7. "Μήπως αυτό με παχαίνει;"
Προφανώς είστε της άποψης ότι κανείς δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι του δείχνοντας χοντρός. Επειδή όμως πρέπει να αρχίσουμε να ξεπερνάμε το ταμπού του σωματότυπου, δεν χρειάζεται να κρίνετε τους ανθρώπους από το βάρος τους, ούτε και τον εαυτό σας. Όταν νιώθετε ωραία με το σώμα σας, δίνετε και στις άλλες γυναίκες το μήνυμα να νιώθουν καλύτερα με το δικό τους.

8. "Είσαι τόσο αδύνατη. Φάε κάτι"
Οι άνθρωποι που είναι αδύνατοι, είναι αδύνατοι για κάποιο λόγο: είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να παχύνουν. Αν δεν θέλουν, τότε ό, τι και να τους λέτε δεν θα φάνε. Αν δεν μπορούν, τότε όσο και να φάνε (όπως εσείς επιμένετε) δεν θα παχύνουν. Γενικά, το πόσο θα φάει κανείς και πόσο θα ζυγίζει είναι εντελώς προσωπικό του θέμα και δεν χρειάζεται σχόλια από κανέναν.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα