7 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η ηλικία των 40 είναι η ωραιότερη

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Σήμερα, μια γυναίκα που πλησιάζει τα 40 της χρόνια, ζει την καλύτερη περίοδο της ζωής της...
για πολλούς λόγους και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Κάποτε, έλεγαν "δεσποινίς ετών 39" υπονοώντας τη γεροντοκόρη, μεγαλοκοπέλα που έχει χάσει το τρένο της ζωής... Σήμερα, μια γυναίκα που πλησιάζει τα 40 της χρόνια, ζει την καλύτερη περίοδο της ζωής της για πολλούς λόγους και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει...

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που θεωρούνται οι πιο όμορφοι στον κόσμο, συνεχώς αυξάνεται, πλησιάζει πλέον τα 40 και σύντομα θα
αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ συνέκριναν τον κατάλογο των διάσημων "Πιο Όμορφων Ανθρώπων" του περιοδικού People για το 1990, με τον αντίστοιχο κατάλογο του 2017. Ποια ήταν η διαπίστωση; Ότι μέσα σε αυτές τις σχεδόν τρεις δεκαετίες η μέση ηλικία των πιο "όμορφων σταρ" του πλανήτη αυξήθηκε από τα 33,2 στα 38,9 έτη.

Σε αυτό έχουν συμβάλει οι γοητευτικές, Michele Pfeifer, η Sharon Stone και η 49χρονη σήμερα, Julia Roberts, η οποία μάλιστα, ανακηρύχθηκε φέτος δια ψηφοφορίας μεταξύ του κοινού - και για πέμπτη φορά- ως η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο.

Η 49χρονη Gina Pell, Αμερικανίδα επιχειρηματίας με δράση στο διαδίκτυο και ιδρύτρια του thewhatlist.com, είναι εκείνη που πρωτοαποκάλεσε έτσι τις γυναίκες που "βράζει το αίμα τους", έχουν επιθυμία να γευτούν τις χαρές της ζωής, ερωτεύονται, είναι δημιουργικές, έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, παίρνουν επαγγελματικά ρίσκα, ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο και στην τεχνολογία, συναναστρέφονται με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η ίδια, μάλιστα, αυτοαποκαλείται perennial, όπως φαίνεται και από το bio της στο λογαριασμό της στο Instagram.

Οι λόγοι που μια γυναίκα μετά τα 35 διανύει την ωραιότερη περίοδο της ζωής της είναι πολλοί...

1ος Έχει κατασταλάξει στο τί της αρέσει και τί όχι στους περισσότερους τομείς της ζωής της

2ος `Εχει βάλει τις δικές της προτεραιότητες στη ζωή της

3ος `Εχει πάρει τα απαραίτητα "μαθήματα" από καλές ή κακές επιλογές του παρελθόντος

4ος `Εχει βρει το δικό της προσωπικό στυλ ύστερα από πειραματισμούς ετών, απολαμβάνει -σύμφωνα με μελέτες- καλύτερα το σεξ, γιατί γνωρίζει καλύτερα το σώμα της και τις επιθυμίες της.

5ος Η μητρότητα - αν της έχει δοθεί αυτό το θείο δώρο- της δίνει τη δυνατότητα να "μάθει τη ζωή από την αρχή"... Να ανακαλύψει σπουδαία "στοιχεία" του εαυτού της που δεν γνώριζε...

6ος Έχει μάθει να λέει ΟΧΙ σε ό,τι τη δυσαρεστεί.

7ος Είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έχει μάθει να αγαπά τον εαυτό της, ειδικά αν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στη ζωή της.

Τα παραδείγματα, εκτός από της Julia Roberts που προανέφερα, είναι πολλά...

Η 50χρονη Nicole Kidman, με τον πρόσφατο πολύ δυνατό της ρόλο στη σειρά Big Little Lies, θα μπορούσε να πει κανείς ότι βιώνει μια από τις πιο λαμπρές περιόδους της καριέρας της.

Η Julian Moore , στα 56 της χρόνια δείχνει ότι παρόλο που έχει 27 χρόνια διαφορά με την Έμα Γουάτσον, μπορούν να έχουν ακριβώς το ίδιο look, με τζην, δερμάτινα jackets, και trainers.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην Brigitte Macron, που παρόλο που είναι δύο δεκαετίες πάνω από την ηλικία των 40 ετών, υιοθετώντας ένα νεανικό στυλ δείχνει πολύ νεώτερη... Και αν κάποιοι δεν τη βρίσκουν πιο νέα, τουλάχιστον η ίδια έτσι νιώθει και καταφέρνει να δίνει μαθήματα νεανικού στυλ...

Κι επειδή, μια μερίδα γυναικών που διαβάζει αυτό το άρθρο, μπορεί να "διαμαρτυρηθεί" στο ότι αναφέρομαι σε διασημότητες που έχουν όλα τα μέσα να διατηρούνται νέες - αισθητικές επεμβάσεις, botox, κλπ- θέλω να τους ζητήσω να ρίξουν μια ματιά γύρω τους... Υπάρχουν όμορφες γυναίκες, της διπλανής πόρτας που καταφέρνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να διατηρήσουν καλλίγραμμη σιλουέτα, όμορφη επιδερμίδα.

Ποιό είναι το μυστικό τους; Δεν έχουν "παραιτηθεί" από τη ζωή και φυσικά δεν τρώνε από το πρωί ως το βράδυ ό,τι βρεθεί στο ψυγείο τους... Τηρούν τους απλούς κανόνες διατροφής -για παράδειγμα- που όλοι γνωρίζουν αλλά λίγοι - ίσως- έχουν τη θέληση να ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι στην "παράταση των νιάτων", έχει συμβάλλει η επέλαση του fitness τρόπου ζωής, οι αμέτρητες επιλογές που έχουμε στη διατροφή και η πληθώρα ενδυματολογικών επιλογών.

Η έρευνα της Ellen Langer, καθηγήτριας ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, επιβεβαιώνει την άποψή μου, καθώς υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που νιώθουν μεγάλοι, γερνούν και σωματικά πιο γρήγορα.

Επιλέγω να ολοκληρώσω αυτό το κείμενο με τα λόγια της Gina Pell : "το να κρίνεις την προσωπικότητα ενός ανθρώπου από την ημερομηνία γέννησής του είναι τόσο απαρχαιωμένο".

"H ζωή είναι ωραία"... θα συμπληρώσω εγώ... και είναι κρίμα ένας "αριθμός" να μας περιορίζει να γευτούμε τις χαρές της...
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα