5 τρόποι για να μετατρέψεις σε πίτσα το φαγητό που σου περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα!

‘Ενα ψυγείο γεμάτο χθεσινά και προχθεσινά φαγητά μερικά βράδια μπορεί να θεωρηθεί ευλογία...
Από τη μία μπορεί να μην θέλεις να φας το ίδιο φαγητό για δύο συνεχόμενα βράδια και από την άλλη σίγουρα δε θέλεις να πετάξεις φαγητό.

Για να μετατρέψεις ένα «μπαγιάτικο» φαγητό σε φρέσκο δες τι μπορείς να κάνεις..

Σαλάτα

Οι σαλάτες έχουν υπέροχη γεύση την ώρα που τις φτιάχνεις. Αν τις αφήσεις, όμως, για την επόμενη μέρα μαλακώνουν και χάνουν τη γεύση
τους. Κάνε τη σαλάτα σου μία ωραία σάλτσα και βάλ’την πάνω σε ζύμη για πίτσα. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Ψητά λαχανικά

Ένα πιάτο γεμάτο ψητά καρότα, κρεμμύδι και μπρόκολο μπορεί να είναι πεντανόστιμο και την επόμενη μέρα. Ψιλόκοψε τα λαχανικά σου και ρίξ’τα μέσα στη σάλτσα για την πίτσα σου. Πασπάλισε με λίγο πιπέρι καγιέν και πρόσθεσε και λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ. Ψήσε στο φούρνο και απόλαυσε μία υγιεινή και θρεπτική πίτσα για βραδινό.

Κοτόπουλο

Αν και τρώγεται άνετα και μετά από δύο μέρες μπορείς να το κόψεις σε μικρά κομματάκια και να το βάλεις στην πίτσα σου. Πρόσθεσε λίγη πιπεριά, λίγο κρεμμύδι, ψιλοκομμένα καρότα και λίγη μποτσαρέλα και ετοιμάσου να εντυπωσιαστείς.

Μπριζόλα και αγκινάρες

Άλειψε τη ζύμη της πίτσας σου με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε μέχρι να ροδίσει. Βγάλ’την από το φούρνο και βάλε από πάνω την αγκινάρα πασπαλισμένη με ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Ρίξε από πάνω και την μπριζόλα σου ψιλοκομμένη και ολοκλήρωσε την πίτσα σου με λίγο κατσικίσιο τυρί. Θα πάθεις την πλάκα σου.

Λουκάνικο και σπανάκι

Αν σου έχει περισσέψει λουκάνικο και σπανάκι από το προηγούμενο βράδυ μπορείς να φτιάξεις μία πίτσα-κόλαση. Βάλε πάνω στη ζύμη το σπανάκι σου, κόψε το λουκάνικο σε κομματάκια και ρίξ’το στη ζύμη εδώ και εκεί. Βάλε και λίγη μοτσαρέλα από πάνω και η πίτσα σου είναι έτοιμη να την καταβροχθίσεις.

Έξτρα tip: Αν θέλεις να γλιτώσεις τις θερμίδες που έχει η ζύμη μπορείς να την αντικαταστήσεις με μία αραβική πίτα. Έτσι θα φτιάξεις μία ατομική πίτσα η οποία και θα σε χορτάσει και δε θα σε γεμίσει ενοχές.
Πηγή
Keywords
Αναζητήσεις
να βαλω τη χθεσινή pizza στο ψυγειο
Τυχαία Θέματα
5 τρόποι για να μετατρέψεις σε πίτσα το φαγητό που σου περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα!,