5 πράγματα που κάνουν οι μάστορες όταν δεν υπάρχει άντρας στο σπίτι

Γράφει η Καίτη Μαυράκη
Πριν δύο μήνες χρειαζόμουν έναν υδραυλικό γιατί έσταζε η βρύση της κουζίνας χωρίς να βρίσκω προφανή λόγο...
Είμαι single mother, ωστόσο ζω σε αυτόν τον πλανήτη και ξέρω να κάνω πολλά πράγματα μόνη μου. Σκαμπάζω κοινώς από μαστοριλίκια κι έχω επιδιορθώσει αρκετά πράγματα στο σπίτι.

Ωστόσο, με την βρύση δεν μπορούσα να βρω άκρη και έτσι αναγκάστηκα να πάρω έναν υδραυλικό που μου είχαν συστήσει γιατί με τον προηγούμενο είχαμε φάει τα μουστάκι μας
(ναι έχω βγάλει κι από αυτό έτσι που πάω). Τον πήρα τηλέφωνο λοιπόν και πολύ ευγενικά τον ρώτησα πότε μπορεί να έρθει. Ήταν πολύ busy και βαριεστημένα μου είπε «ξαναπάρτε με αύριο μπας και περάσω». Είπα και πάλι ευγενέστατα «ευχαριστώ» και έκλεισα το τηλέφωνο.

Την επόμενη μέρα συνέβη πάλι το ίδιο και τελικά η ευγένειά μου και η αμέριστη κατανόησή μου βρήκε τοίχο. Στο τρίτο τηλεφώνημα αποφάσισα να επιστρατεύσω τον «Μήτσο» που κρύβεται μέσα μου. Τον κάλεσα, το σηκώνει και πήγε να μου πει τα ίδια.
– Άκου κύριε Γιάννη, του λέω, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια κι εγώ πήρα εσάς γιατί είχα πολύ καλές συστάσεις. Μάλλον, όμως, δεν πρέπει να ισχύουν τα πολύ καλά λόγια που μου είπαν οι φίλοι μου. Αν δεν μπορείτε και σήμερα, το αφήνουμε, θα βρω άλλον.
Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:
– Α, γεια σου, κυρία Καίτη μου, τώρα μιλάς σωστά, σε μια ώρα θα είμαι εκεί.

Ύστερα από πολλά χρόνια έχω καταλήξει στο ότι οι περισσότεροι μάστορες που γνωρίζω, ΟΧΙ ΟΛΟΙ, όταν δεν υπάρχει άντρας στο σπίτι, είτε παρών, είτε γενικά, αντιμετωπίζουν τις γυναίκες σαν αμοιβάδες.

Ότι δεν καταλαβαίνουμε τίποτα άλλο εκτός από σφουγγάρισμα και μαγείρεμα. Αν δεν μας έχουν καταχωρήσει στο κεφάλι τους ως νοικοκυρές σκέτο, αλλά ως «επιστημόνισσες» τότε δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε, αλλά έχουμε να ασχοληθούμε με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα, άρα και πάλι άσχετες είμαστε. Με λίγα λόγια δεν βρίσκεις άκρη.

Το σίγουρο είναι ότι, κατά τη γνώμη τους, αν δεν υπάρχει ένας άντρας στο σπίτι να «φωνάξει», να «γαβγίσει», να κάνει γενική επιστασία, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.
Εννοείται ότι αυτό δεν ισχύει.

Όσο βαρετά κι αν είναι τα μαστοριλίκια, οφείλουμε να το ψάχνουμε λίγο πριν φέρουμε κάποιον μέσα στο σπίτι μας. Δεν είναι δύσκολο να κάνουμε μια σύγκριση τιμών για τα υλικά για παράδειγμα.νΝ ζητάμε απόδειξη των υλικών που αγόρασε ο εκάστοτε μάστορας και να τον ρωτάμε ΠΡΙΝ πόσο χρεώνει την ώρα της εργασίας του.

Επίσης, καλό είναι να μάθουμε 5 βασικά πράγματα για το σπίτι ή το αμάξι μας για να μην είμαστε άσχετες. Όχι για να μην φαινόμαστε στους άλλους, αλλά για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Έτσι ίσως γλιτώσουμε κάποια στιγμή από τα 5 συνήθη πράγματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες με τους μάστορες όταν δεν υπάρχει άντρας στο σπίτι.

5 πράγματα που συμβαίνουν συνήθως

1. Σε στήνουν στα ραντεβού.

Το να κλείσεις ραντεβού με έναν μάστορα είναι από μόνο του δύσκολο γιατί συνήθως είναι πολυάσχολοι, και κακά τα ψέμματα, οι καλοί περιζήτητοι. Όταν όμως, είσαι «μάνα μόνη ψάχνει μάστορα», σε στήνουν διπλά, ίσως γιατί νομίζουν ότι είσαι λεπτεπίπλεπτη, τους έχεις ανάγκη. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, ούτε να βρεις μια προσωρινή λύση, οπότε θα τους περιμένεις για πάντα.

2. Σου λένε άλλα των άλλων για τη βλάβη
…ή δεν προσπαθούν καν να σου εξηγήσουν τι συμβαίνει γιατί νομίζουν ότι αυτά είναι «αντρικά πράγματα» και δεν ξέρεις εσύ από μπουλόνια, αν έχεις πάει για το αμάξι σου. Από ηλεκτρικά, αν έχουν έρθει για το θερμοσίφωνο. Από υδραυλικά αν έχουν έρθει για διαρροές νερού. Αλλά δεν τους φτάνει μόνο ότι δεν ξέρεις, αλλά πιστεύουν ότι δεν θα καταλάβεις κιόλας.

3. Δεν καθαρίζουν μετά τη δουλειά.
Αφήνουν εσένα που είσαι η «νοικοκυρά» του σπιτιού να μαζέψεις τον χαμό που έχει δημιουργηθεί μετά την εργασία τους. Ο κηπουρός θα (προσπαθήσει) να αφήσει χώματα. Ο ηλεκτρολόγος δεν θα μαζέψει τυχόν κομμένα καλωδιάκια από το πάτωμα. Ο υδραυλικός δε θα σου πει:
– Φέρτε μου μια σφουγγαρίστρα να μαζέψω λίγο τα νερά και θα τα μεταφέρει σε όλο το σπίτι.

4. Σου λένε να τους κάνεις ένα καφεδάκι.
Φυσικά και θα κάνεις έναν καφέ στους ανθρώπους και ένα τοστ. Ωστόσο δεν είναι αυτονόητο. Όποτε είναι ο σύζυγός μου αντί για μένα, δεν του έχουν ζητήσει ποτέ να κάνει καφέ. Άρα είναι θέμα φύλου…

5. Προσπαθούν να σε δαγκώσουν στην τιμή.
Θεωρώντας σε, εκ προοιμίου, άσχετη με τις δικές τους εργασίες, «χτυπάνε» τις τιμές κατά περίπτωση. Και όσον αφορά τα υλικά και όσον αφορά την ώρα εργασίας. Αν τους φώναζες να σου φτιάξουν ένα παστίτσιο, προφανώς θα ήταν πιο προσεκτικοί στην τιμολόγηση.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα