4 ιδέες για να περάσετε την τέλεια οικογενειακή βραδιά στο μπαλκόνι

Από τη μία, είναι κάποια καλοκαιρινά βράδια που νιώθεις ότι δεν σε χωράει το σπίτι...
Από την άλλη, εδώ κι ένα μήνα που έχουν κλείσει τα σχολεία, ήδη έχεις πάει με τα παιδιά στους αγαπημένους τους παιδότοπους, παιδικές χαρές, πάρκα, παραλίες κι εστιατόρια. Το κόλπο για να μείνετε σπίτι χωρίς όμως να... κλειστείτε στο σπίτι είναι να μεταφέρετε το πεδίο δράσης στο μπαλκόνι ή τη βεράντα για αξέχαστες οικογενειακές βραδιές. Σκεφτείτε ότι θα είναι κάτι σαν μίνι διακοπές μέχρι να αρχίσει η άδειά σας.

4 ιδέες για
να περάσετε την τέλεια οικογενειακή βραδιά στο μπαλκόνι

Σαν παλιό (και θερινό) σινεμά
Η διαδικασία είναι πολύ απλή: μεταφέρετε την τηλεόραση ή το λάπτοπ, αν έχει μεγάλη οθόνη, στο μπαλκόνι και τοποθετήστε τα σε ένα τραπέζι στο κατάλληλο ύψος. Για να μην πιαστείτε στις καρέκλες, σας προτείνουμε να απλώσετε στο πάτωμα μαξιλάρες ή ένα πρόχειρο στρωματάκι για να δείτε την αγαπημένη σας ταινία ή σειρά ξαπλωμένοι και... στρωματσάδα. Αν έχετε όρεξη και χρόνο φυσικά, διακοσμήστε το μπαλκόνι με φωτάκια (ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα αρκούν) ή φαναράκια για να κάνετε το σκηνικό πιο ρομαντικό και το μπαλκόνι σας να θυμίζει περισσότερο θερινό σινεμά.

Προστατευτείτε από τα έντομα
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να χαλάσει την οικογενειακή σας διασκέδαση, αν δεν πάρετε τα κατάλληλα μέτρα: τα έντομα, που όλοι ξέρουμε ότι το καλοκαίρι δυστυχώς αυξάνονται και πληθύνονται. Για να μην χαλάσετε την οικογενειακή σας βραδιά ακούγοντας τα ενοχλητικά «σβββββν» μέσα στα αυτιά σας και ψάχνοντας αν σας τσίμπησαν κουνούπια όσο βλέπετε ταινία , θα πρέπει να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα. Η σιτρονέλλα -ή το λεμονόχορτο όπως το έλεγαν οι γιαγιάδες μα- είναι ένα από τα πιο γνωστά φυσικά απωθητικά για κουνούπια, όπως επίσης ο ευκάλυπτος και η λεβάντα. Αν και είμαστε υπέρμαχοι των φυσικών λύσεων, όπως οι παλιές νοικοκυρές, μας αρέσουν και οι εύκολες και πρακτικές λύσεις που ξέρουμε ότι δεν θα μας κουράσουν.

Εκτός από τα ίδια τα φυτά και τα βότανα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις εντομοαπωθητικές ιδιότητές τους, χωρίς να χρειαστεί να τα μεγαλώσουμε στο μπαλκόνι μας, με ένα προϊόν με αιθέρια έλαια. Προσέχετε για να έχετε, λοιπόν, αν δεν θέλετε να σας χαλάσει τη βραδιά σας ένα (άτιμο) κουνούπι! Για τους εξωτερικούς χώρους έχουμε συνηθίσει λίγο πολύ να χρησιμοποιούμε το κλασικό φιδάκι, όμως τα σπρέι και οι ταμπλέτες είναι εξίσου αποτελεσματικές -εξάλλου, ακόμα και τα παλιά μπαλκόνια έχουν πρίζες στις οποίες μπορείτε να τα τοποθετήσετε, εφόσον φυσικά δεν βρέχονται.

Φτιάξτε παγωτό γρανίτα για να δροσιστείτε
Καλοκαίρι χωρίς γρανίτα δεν νοείται. Για να κάνετε όλη τη διαδικασία πιο διασκεδαστική, βάλτε και τα παιδιά στο παιχνίδι. Πείτε τους να διαλέξουν τη γεύση γρανίτας που προτιμούν –εδώ θα δείτε τις αγαπημένες μας συνταγές- συγκεντρώστε τα υλικά και δημιουργήστε. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα άκρως δροσιστικό. Εκτός αυτού, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για την ταινία σας!

Ρίξτε το στα επιτραπέζια και την παντομίμα

Μαζέψτε όλα εκείνα τα επιτραπέζια που σκονίζονται στη βιβλιοθήκη των παιδιών και που δεν έχετε χρόνο να χαρείτε όλον τον χειμώνα και οργανώστε βραδιές παιχνιδιού στο μπαλκόνι. Και όταν βαρεθείτε, ρίξτε το στην κλασική και άκρως διασκεδαστική παντομίμα. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τους κλασικούς κανόνες, που είναι πιθανό να δυσκολέψουν τα παιδιά. Αντίθετα, φτιάξτε τους δικούς σας και συμφωνήστε σ’ αυτούς πριν αρχίσετε το παιχνίδι.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα