3,3 δισεκατομμύρια smartphones μέχρι το τέλος του 2018

Πρόσφατη μελέτη της Ericsson καταδεικνύει τη διάσταση της επερχόμενης "επανάστασης" στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας: Στα επόμενα έτη 2 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα αναμένεται να... παραχθούν και να διοχετευτούν στην αγορά.

Η επικείμενη έκρηξη στο τομέα των smartphones ανά τον κόσμο θα επισκιάσει, τα όσα βήματα ανάπτυξης έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Μέχρι το
τέλος του 2018 ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων smartphones θα έχει τριπλασιαστεί και θα ανέρχεται στα 3,3 δισεκατομμύρια, όπως προβλέπει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, η Ericsson, σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνά της. Με τη συγκεκριμένη έρευνα η σουηδική εταιρεία επισημαίνει επίσης διακριτικά τη συνεχή ζήτηση για τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της.

Οι αριθμοί της έρευνας
Στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μέχρι τότε όλα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι πρακτικά smartphones - ενώ σε Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή το ποσοστό αναμένεται να είναι κοντά στο ένα τρίτο. Η Ericsson αναμένει επίσης, σε έξι χρόνια να υπάρχουν συνολικά 9,3 δισεκατομμύρια συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, τη στιγμή που στο τέλος της φετινής χρονιάς ο αριθμός αυτός δεν θα ξεπερνάει τα 6,6 δισεκατομμύρια. Βέβαια ο πραγματικός αριθμός των καθημερινών χρηστών θα είναι πιο χαμηλά, κοντά στα 4,3 δισεκατομμύρια, μιας και πολλοί έχουν υπό την κατοχή τους περισσότερες από μια συσκευές. Φέτος τέθηκαν σε κυκλοφορία και χρησιμοποιήθηκαν 1,1 δισεκατομμύρια smartphones ενώ την προηγούμενη χρονιά 750 εκατομμύρια.

Έκρηξη του συνολικού όγκου δεδομένων
Με τη διάδοση των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω των smartphones θα σημειωθεί έκρηξη και στο συνολικό όγκο των διακινούμενων δεδομένων, όπως σημειώνει η Ericsson, η οποία κατασκευάζει και πουλάει επίσης εξοπλισμό σε φορείς δικτύου. Μόνο από το 2011 στο 2012 η διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έχει διπλασιαστεί. Το 2018 θα είναι δώδεκα φορές μεγαλύτερη από τα σημερινά επίπεδα. Ιδιαίτερα απότομη αναμένεται να είναι η ανάπτυξη στην Ασία. Κινητήριος δύναμη σύμφωνα με την έρευνα θα είναι η εκπομπή και λήψη Video, στην οποία αναλογεί το 40% των εκπεμπόμενων δεδομένων.
verusplus.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα