Ζητείται πόλη που θα φιλοξενήσει τη δεύτερη έδρα της Amazon

13:58 8/9/2017 - Πηγή: Protagon

Δεν πρόκειται ακριβώς για αγγελία αναζήτησης χώρων για γραφείο αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο, η έναρξη μίας σκληρής αντιπαράθεσης με έπαθλο μέχρι και 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κατασκευάσει νέα γραφεία αξίας πέντε δισ. δολαρίων σε πόλη στις ΗΠΑ. Η τυχερή πρέπει να πείσει ότι έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει την προσπάθεια και θα ωφεληθεί από την

εγκατάσταση πολλών χιλιάδων εργαζομένων του αμερικανικού κολοσσού.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές είναι μια μητροπολιτική περιοχή με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους, πιο φτηνά ακίνητα από το -πανάκριβο πλέον- Σιάτλ, διεθνές αεροδρόμιο, καλά εκπαιδευτικά συστήματα και σύστημα μεταφορών. Περί τις 50 πόλεις πληρούν τα κριτήρια, κυρίως στις κεντροδυτικές πολιτείες, γράφει το Reuters.

Το κέρδος θα είναι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και καλοί μισθοί, κατά μέσο όρο στα 100.000 δολάρια τον χρόνο.

Η Amazon αναμένει τις υποψηφιότητες ως τις 19 Οκτωβρίου ενώ η απόφαση θα ανακοινωθεί το 2018.

Ελκυστικό το δίχως άλλο το πακέτο και οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους: Ντάλας, Χιούστον, Σεντ Λιούις και Μαϊάμι έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους ενώ και το Σικάγο βλέπει με ενδιαφέρον την προοπτική.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος σε δήλωσή του ανέφερε ότι τα νέα γραφεία θα είναι «απόλυτα ίσα» με τα ήδη υπάρχοντα στο Σιάτλ.

Δεν συνηθίζεται να έχει μια εταιρεία δύο έδρες, αν και αναλυτές λένε ότι η Amazon μπορεί να αναμένει μείωση του κόστους λειτουργίας και την δυνατότητα να «σπάσει» πιο εύκολα σε τμήματα αν χρειαστεί στο μέλλον. Πέρα από αυτά, μια μεγάλη πόλη με καλές υποδομές είναι δεξαμενή ταλέντων, τα οποία αναζητούν μετά μανίας οι μεγάλες εταιρείες.

Από κοντά στο κυνήγι των επενδύσεων είναι και οι πολιτείες, ειδικά αυτές που έχουν φτηνή γη και άφθονους πόρους (ήλιο ή υδροηλεκτρικά εργοστάσια για φτηνό ρεύμα). Πρόσφατα το Ουισκόνσιν ενέκρινε την χορήγηση κινήτρων στην ταϊβανέζικη Foxconn για να κατασκευάσει στην πολιτεία εργοστάσιο κατασκευής οθονών υγρών κρυστάλλων.

Η Amazon είχε το 2016 έσοδα που έφτασαν τα 136 δισ. δολάρια και περί τους 380.000 εργαζόμενους. Από το 2010 τα έσοδα έχουν τριπλασιαστεί και το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά 14 φορές.

The post Ζητείται πόλη που θα φιλοξενήσει τη δεύτερη έδρα της Amazon appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα