Βραδιά του Ερευνητή στην Ευρώπη και σε 9 πόλεις της Ελλάδας

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Ερευνας», η φετινή Βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) και στο Πολυτεχνείο (Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων) καθώς και σε

Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Ρέθυμνο και Κόρινθο, στις 29 Σεπτεμβρίου!

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, επιστημονικά δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό, δίνοντάς του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.

Επιπρόσθετα, λίγο πριν από τη μεγάλη βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο, θα πραγματοποιηθούν έξι μικρότερες εκδηλώσεις, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων-συνδιοργανωτών: συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου, τα ερευνητικά κέντρα Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (22/9 Θησείο, 23/9 Πεντέλη+24/9 Φλοίσβο), Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (22/9), Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΈΛΚΕΘΕ) και Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (23/9 στο Λαύριο), ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (27/9) καθώς και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (28/9), θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους στο κοινό.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Μια δυναμική παρουσία, όμως, θα δώσουν και στην Κρήτη το ΕΛΚΕΘΕ (Θαλασσόκοσμος) στο Ηράκλειο και η Ομάδα ΜΕΤΕΟ του Αστεροσκοπείου Αθηνών (Παλαιοντολογικό Μουσείο Γουλανδρή) στο Ρέθυμνο.

Η Βραδιά του Ερευνητή 2017 έρχεται, με τη συμμετοχή πλειάδας ερευνητικών, επιστημονικών, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων. Και, φυσικά, με τη δική σας συμμετοχή και διάθεση για γνώση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη μαγεία της έρευνας.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να γίνετε εθελοντής τη Βραδιά του Ερευνητή.

Kέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254
Πληροφορίες: www.rengreece.com
www.facebook.com/rengreece
#RenGreece
Επικοινωνία: [email protected]

The post Βραδιά του Ερευνητή στην Ευρώπη και σε 9 πόλεις της Ελλάδας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα