Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΚΟ των ΑΝΕΛ: «Είναι δυνατόν να λέμε συνέχεια ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση;»

Παρά τη γενική αίσθηση ανακούφισης από την αποτυχία του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημαδεύτηκε από την έντονη αντιπαράθεση Παπαχριστόπουλου – Κατσίκη που δεν δίστασαν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους και ενώπιον του προέδρου Πάνου Καμμένου.

Όλα

άρχισαν όταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος επανέλαβε τη γνωστή θέση του ότι συμφωνία είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να πετύχει η χώρα στη διαπραγμάτευση με τους γείτονες και γι αυτό άλλωστε και θα την ψηφίσει.

Παράλληλα εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τη στάση που τηρεί ο Πάνος Καμμένος απειλώντας με ανατροπή την κυβέρνηση.

«Είναι δυνατόν να λέμε συνέχεια ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, «μας βλέπουν και οι αγορές»!

Ο Κώστας Κατσίκης δεν άντεξε και παίρνοντας τον λόγο, υπενθύμισε στον συνάδελφό του ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρη κομματική γραμμή που είναι αρνητική για την συμφωνία των Πρεσπών.

Εκφράζοντας μάλιστα τη διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του κ. Παπαχριστόπουλου, σημείωσε με νόημα πως αν ήταν διαφορετικό το μήνυμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, σήμερα θα είχαμε διαγραφές βουλετών των ΑΝΕΛ που θα επέμεναν στην ανάγκη κύρωσης της συμφωνίας.

Οι τόνοι σιγά – σιγά έπεσαν και με τα… «χέρια λυμένα» από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη γείτονα, ο Πάνος Καμμένος βγήκε να πει ότι νιώθει δικαιωμένος για τη στάση που τήρησε έναντι της συμφωνίας.

Ο αρχηγός της ΑΝΕΛ ξέχασε για λίγο τα περί άκυρης συμφωνίας μετά το αποτέλεσμα στα Σκόπια και μίλησε για «μια νέα εποχή που μεταθέτει τη συμφωνία για πολύ μετά τον Μάρτιο.

«Αποτελεί δικαίωση για τους ΑΝΕΛ ότι δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η συμφωνία δεν θα τραβήξει. Το 70% του λαού των Σκοπίων δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει από τη σκληρή γραμμή της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, υπό το φως της πρόσφατης έμμεσης ανταλλαγής δηλώσεων, ο κ. Καμμένος αρκέστηκε να πει ότι «εγώ συνομιλώ με τον Πρωθυπουργό», ενώ ερωτηθείς για τον Νίκο Φίλη, απάντησε λέγοντας: «είναι φίλος μου. Κάνουμε μαζί διακοπές στην Ικαρία».

Κοινή διαπίστωση, πάντως, στη συνεδρίαση της ΚΟ ήταν ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να καταφέρει να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο ούτε στην επόμενη Βουλή.

Οσο για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως θα γίνουν σίγουρα μετά τον Μάιο «και πολύ πιθανό όταν τελειώνει η τετραετία».

The post Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΚΟ των ΑΝΕΛ: «Είναι δυνατόν να λέμε συνέχεια ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση;» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα