Τσίπρας: Σύντομα στη Βουλή τα μέτρα της ΔΕΘ και η συνταγματική αναθεώρηση

Το μήνυμα ότι μετά το τέλος των μνημονίων τα δύσκολα έχουν τελειώσει για τη χώρα και ότι είναι η ώρα των πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση θέλησε να μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως επισήμανε, «τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα

μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας».

Επισήμανε ότι από την 21η Αυγούστου και έπειτα, με τα λήξη του δανειακού προγράμματος, «ανοίξαμε μια νέα σελίδα, με στόχο να αποδείξουμε πια ότι όχι μόνο η Ελλάδα εκτός μνημονίων, αλλά και η Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα, και της ισότητας, δεν είναι ουτοπία».

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες από έγιναν από τη ΔΕΘ, ο κ,. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα τις φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα.

Αυτό, «θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης «μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο», είπε και τόνισε σε υψηλούς τόνους: «Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του “τέταρτου μνημονίου” που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα».

Τόνισε ακόμη ότι το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση, που θα έρθει και αυτή στη Βουλή.

Εξαπέλυσε δε ευθεία επίθεση κατά της ΝΔ λέγοντας ότι το πρόγραμμα του κόμματος έχει όλα αυτά που μας έφεραν στην κρίση. «Το μεγάλο δράμα του κ. Μητσοτάκη είναι που έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής και τώρα που η Ελλάδα ανακάμπτει ξέμεινε από επιχειρήματα», είπε.

The post Τσίπρας: Σύντομα στη Βουλή τα μέτρα της ΔΕΘ και η συνταγματική αναθεώρηση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα