Τραγωδία στη Λέσβο: Δεκάχρονο προσφυγόπουλο βρέθηκε νεκρό μέσα σε λέμβο

Ενα 10χρονο αγόρι ανασύρθηκε νεκρό το πρωί του Σαββάτου μέσα από λέμβο που μετέφερε 66 μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης. Την λέμβο εντόπισε σκάφος της Frontex στη διάρκεια περιπολίας ενώ το αγόρι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λίγη ώρα μετά την άφιξη

της λέμβου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, καθώς η μητέρα του παιδιού προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα για να πνιγεί και τελευταία στιγμή με παρέμβασή τους το απέτρεψαν τα στελέχη του λιμενικού.

Οι μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φυσικά δεν έχουν σταματήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου βρέθηκε ακόμα μία λέμβος, αυτή τη φορά ξύλινη, που μετέφερε 43 μετανάστες και πρόσφυγες. Ολοι τους ήταν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαγκαδά στη Χίο.

Την Παρασκευή μάλιστα, σκάφος της Frontex που βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017», σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισε και περισυνέλεξε 51 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο ανατολικά της Μυτιλήνης.

Το πλήρωμα του σκάφους της Frontex, περισυνέλεξε τους μετανάστες και τους μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος που ήταν ο χειριστής της λέμβου και από τις Αρχές θεωρήθηκε ως ο διακινητής.

The post Τραγωδία στη Λέσβο: Δεκάχρονο προσφυγόπουλο βρέθηκε νεκρό μέσα σε λέμβο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα