Τραμπ σε Πούτιν: Στο τέλος θα τα πάμε καλά… [εικόνες&βίντεο]

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να «έστησε» τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο ιστορικό τους ραντεβού (καθως το αεροσκάφος του προσγειώθηκε στο Ελσίνκι με μία ώρα καθυστέρηση), από τα πρώτα λεπτά όμως της συνάντησης των δύο ηγετών φάνηκε η αμοιβαία βούληση να ανοίξουν μία νέα σελίδα στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.

Τα βλέμματα στην ιστορική χειραψία μιλούν από μόνα τους/ REUTERS/

«Νομίζω πως θα έχουμε στο τέλος μια εξαιρετική σχέση

(…)», είπε ο Ντόναλντ Τράμπ στον ρώσο ομόλογό του.

VERBATIM: 'I think we will end up having an extraordinary relationship,' Trump says to Putin https://t.co/wuGtxJGMpr via @ReutersTV pic.twitter.com/4KL8ZXAMEw

Reuters Top News (@Reuters) July 16, 2018

«Το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό…», εκτίμησε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την έναρξη της ιστορικής συνάντησης, καθισμένος δίπλα στον ρώσο πρόεδρο (βίντεο και φωτ. κάτω).

Είναι καιρός, συμφώνησε ο πρόεδρος Πούτιν, να μιλήσουμε για τις διμερείς μας σχέσεις αλλά και τα διεθνή θέματα. «Και υπάρχουν», σημείωσε, «αρκετά για να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή» .

"It's great to be with you"

US President Donald Trump shakes hands with Russian President Vladimir Putin ahead of talks in Helsinki

Live coverage: https://t.co/aR2BUwILAl pic.twitter.com/GlmQws7Jss

BBC Breaking News (@BBCBreaking) July 16, 2018

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως έγινε μία «καλή αρχή» – δήλωση ενδεικτική του καλού κλίματος που επικράτησε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες των δύο ηγετών.

«Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μια πολύ καλή αρχή για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους ύστερα από δύο και πλέον ώρες συνομιλιών με τον ρώσο ομόλογό του.

Οι δύο ηγέτες υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες πριν από την προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη Τύπου.

After meeting with Russian President Putin for more than two hours, U.S. President Trump says summit is a "very good start for everybody." https://t.co/eV9xTjGkVg pic.twitter.com/O0nA29efuN

— Breaking News (@BreakingNews) July 16, 2018

Κάτω η αναμνηστική φωτογραφία λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης, με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ αριστερά, στο μέσο τον ρώσο πρόεδρο και δεξιά τον οικοδεσπότη της συνάντησης, φινλανδό Πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο με τη γυναίκα του Τζένι Χαούκιο (Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin).

The post Τραμπ σε Πούτιν: Στο τέλος θα τα πάμε καλά… [εικόνες&βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα