Τραμπ και Πενς, ένα δίδυμο που τρομάζει

Και το όνομα αυτού: Μάικ Πενς. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του αντιπροέδρου. Μπορεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών να ακύρωσε την Πέμπτη την ανακοίνωση του ονόματός του λόγω των δραματικών γεγονότων στη Νίκαια, ωστόσο ο κύβος είχε… πέσει προ πολλού.

Ο 57χρονος κυβερνήτης της Ιντιάνα, θα είναι αυτός που θα σταθεί στο πλευρό του Τραμπ εάν και εφόσον εκείνος αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οπως αναφέρει και η βρετανική εφημερίδα Guardian, ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Στην ουσία, οι αντιπρόεδροι, πέραν όλων των άλλων, είναι οι άνθρωποι που εξισορροπούν τις «ιδιότητες» των προέδρων (ή αυτών που επιδιώκουν να γίνουν πρόεδροι). Κάπως έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε τον Τζο Μπάιντεν και ο Τζον ΜακΚέιν την Σάρα Πέιλιν.

Τι ακριβώς βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Μάικ Πενς; Το ότι είναι ένας άνθρωπος άχρωμος, άγευστος, άοσμος. Ούτε που καταλαβαίνεις ότι… υπάρχει. Το άκρως αντίθετο του Τραμπ που είναι η επιτομή του φασαριόζου. Ιδού πως επέρχεται η θαυμαστή ισορροπία.

Βέβαια, πέραν του… φαίνεσθαι, ο Πενς προτιμήθηκε διότι θεωρείται ικανός για να «στυλώσει» τη δημοτικότητα του Τραμπ στους δεξιόστροφους ψηφοφόρους. Αυτό σημαίνει πολλά για τη φυσιογνωμία του ανδρός. Ναι, ο Πενς δεν είναι και η φιλελεύθερη εκδοχή πολιτικού ανδρός. Εχει υπογράψει αχρείους νόμους κατά της άμβλωσης, έχει υπογράψει νομοσχέδια που επιτρέπουν στους επιχειρηματίες στην Ιντιάνα να μην εξυπηρετούν γκέι πελάτες, έχει μπλοκάρει την επανεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία στην Ιντιάνα και έχει επιχειρήσει να σταματήσει την ομοσπονδιακή βοήθεια προς κάθε πρόσφυγα που βρισκόταν ήδη στην περιοχή ευθύνης του.

Η επιλογή του Πενς δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έφερναν τον Κρις Κρίστι να είναι ο εκλεκτός του Τραμπ. Θεωρείται κρίσιμης σημασίας, καθώς η νίκη του επί 16 αντιπάλων στην εσωκομματική διαδικασία άφησε το κόμμα πιο διχασμένο από ποτέ έπειτα από μια πολύ σκληρή κούρσα και μέρος του κομματικού κατεστημένου συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολύ επιφυλακτικά πολιτικές θέσεις του και κυρίως τον τρόπο που εκφέρει πολιτικό λόγο.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, έχει εντυπωσιαστεί από την ψυχραιμία του Πενς, την πολυετή εμπειρία του στο Καπιτώλιο και στο αξίωμα του κυβερνήτη, και γενικά θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει σημαντικά να ασκήσει την εξουσία εάν κερδίσει τον Νοέμβριο.

Οι δυο τους δοκίμασαν τη χημεία τους παίζοντας γκολφ σε ένα από τα γήπεδα του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ και στην οικία του κυβερνήτη στην Ιντιάνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ρολ Κολ.

Ο Πενς είχε ταχθεί υπέρ του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, αλλά εξήρε τον Τραμπ και διαβεβαίωσε ότι θα συμμετείχε στην εκστρατεία εξ ονόματος οποιοδήποτε νικητή της εσωκομματικής διαδικασίας.

Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι εκρηκτικό. Ο Τραμπ που είναι έτοιμος να τα βάλει με όλους τους μετανάστες, βρήκε να τοποθετήσει δίπλα του κάποιον που δεν του αρέσουν οι γκέι και οι αμβλώσεις. Από το κακό στο χειρότερο.

The post Τραμπ και Πενς, ένα δίδυμο που τρομάζει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα