Το top 10 της έκθεσης «Αυτοκίνηση» της Αθήνας

Αξίζει να πας στην έκθεση «Αυτοκίνηση Fisikon» της Αθήνας; Το ερώτημα τίθεται κάθε φορά, που διοργανώνεται μία έκθεση αυτοκινήτου στη χώρα μας και το απαντάμε με ένα «ναι». Αρκεί να μην κάνετε το λάθος να τη συγκρίνετε με αντίστοιχες Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού, όπου χρειάζεσαι σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα για να επισκεφθείς τα περίπτερα όλων των εταιρειών και για να θαυμάσεις τα νέα μοντέλα.

Στην Αθήνα δεν προβλέπονται ούτε παγκόσμιες ούτε πανευρωπαϊκές

πρεμιέρες, παρά μόνον πανελλαδικές «πρώτες», ενώ η συρρικνωμένη αγορά –και ορισμένες άλλες συγκυρίες- οδηγούν ορισμένες αντιπροσωπείες στη λύση της αποχής. Είναι και αυτή η ρημάδα η έλλειψη υποδομών, γιατί άλλη χάρη έχουν οι αριστοκρατικές αίθουσες της Palexpo στη Γενεύη και οι αχανείς εγκαταστάσεις της ΙΑΑ στη Φρανκφούρτη και άλλη το Ολυμπιακό Ακίνητο της Ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ωστόσο με το χέρι στην καρδιά και σαν φίλος του αυτοκινήτου, ψηφίζω δαγκωτά «Ναι». Το εισιτήριο των έξι ευρώ έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα, εφέτος υπάρχουν αρκετά νέα μοντέλα και το μείγμα είναι ενδιαφέρον, αφού η γκάμα περιλαμβάνει από μίνι πόλης και κόμπακτ SUV έως supercars, cabrios και κλασικά αυτοκίνητα με την ούγια της ΦΙΛΠΑ. Ας μην ξεχνάμε, ότι όλα τα μοντέλα, που παρουσιάζονται στην εφετινή «Αυτοκίνηση Fisikon», είναι παραγωγής, με αποδέκτη το αγοραστικό κοινό και όχι φουτουριστικές μελέτες για το μέλλον.

Ευχή μας βέβαια, να πάρει σύντομα τα πάνω της η ελληνική οικονομία, συνάρτηση της οποίας αποτελεί και η πορεία της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου. Ετσι θα δούμε και μεγαλύτερες Εκθέσεις Αυτοκινήτου (και Μοτοσικλέτας) στην Ελλάδα, όπως δηλαδή γινόταν και πριν όχι πολλά χρόνια.

Μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στην «τίμια» Αυτοκίνηση Fisikon 2016, από την οποία ξεχωρίσαμε δέκα μοντέλα με βάση τα προσωπικά μας γούστα και κριτήρια.

Audi Q2

To μικρότερο SUV της Audi είναι πεντάθυρο και σχεδιάστηκε από τον ελληνικής καταγωγής Γκάρι Τέλακ. Ξεχωρίζει με το νεανικό στυλ και τους χώρους του, ενώ εφοδιάζεται με μία μεγάλη γκάμα κινητήρων. Βασική έκδοση με χιλιάρη βενζινοκινητήρα 116 ίππων και τιμές εκκίνησης από 23.900 ευρώ.

Volvo V90

Ο αριθμός 90 κυριαρχεί στο περίπτερο της Volvo, όπου δίπλα στο μεγαλοπρεπές SUV XC90 και στην πολυτελή λιμουζίνα S90 βρίσκεται το στιλάτο βάγκον V90 στην τετρακίνητη έκδοση D5 AWD και σε εντυπωσιακό γκριζογάλανο χρώμα.

Seat Ateca

To πρώτο SUV της ισπανικής μάρκας βασίζεται στο πάτωμα MQB του ομίλου Volkswagen και θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο στη χώρα μας. Μεγάλο ατού η βασική έκδοση με βενζινοκινητήρα ενός λίτρου, 116 ίππους και τιμή εκκίνησης από 19.950 ευρώ.

Mercedes GLC Coupe

Εντυπωσιακό μοντέλο crossover με στοιχεία SUV, τετράθυρου Coupe και άνετης λιμουζίνας. Εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4Matic και με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και άνεσης.

Nissan GT-R

Το ανανεωμένο supercar της ιαπωνικής μάρκας αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες της έκθεσης με τον μυώδη και αεροδυναμικό σχεδιασμό του και τον V6 Biturbo κινητήρα των 570 ίππων με τον συναρπαστικό ήχο.

Nissan Micra

Εντελώς νέο εξωτερικά και εσωτερικά είναι το Micra πέμπτης γενιάς, που απέκτησε εκτός των άλλων και πολύ μεγαλύτερη ευρυχωρία. Διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη επτά ιντσών και προηγμένα συστήματα, όπως αναγνώρισης πεζών και οδικών σημάτων. Κινητήρες βενζίνης με 75 και 90 ίππους και πετρελαίου με 90 άλογα.

Alfa Romeo Giulia

Η Giulia νέας γενιάς αποτελεί τον πυλώνα, πάνω στον οποίο θα βασίζεται ένα μεγάλο μέρος της μελλοντικής γκάμας της Alfa Romeo. Διαθέτει νέο πάτωμα για πισωκίνητη διάταξη και βασικές εκδόσεις με δίλιτρους βενζινοκινητήρες από 200 ίππους και πετρελαιοκινητήρες 2,2 λίτρων από 150 άλογα.

Ford Ka+

Νέο μίνι με μήκος σχεδόν τέσσερα μέτρα και κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων με 70 και 85 ίππους. Μεγάλο όπλο του αποκλειστικά πεντάθυρου Ford Ka+ τρίτης γενιάς αποτελούν οι άπλετοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές, ενώ οι τιμές του ξεκινούν από 10.970 ευρώ.

Renault Megane

Ριζικές αλλαγές για το Megane τέταρτης γενιάς, που λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα με τιμές εκκίνησης από 24.900 ευρώ. Το μήκος του φτάνει τα 4,36 μ. και στο ευρύχωρο εσωτερικό ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη 8,7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Εχει αναβαθμιστεί ποιοτικά, βασικές εκδόσεις 100 ίππων στη βενζίνη και 90 στο πετρέλαιο.

Porsche 718 Boxster

Kαπιταλιστικός ρεαλισμός από την Porsche, που εφοδιάζει πλέον την ανανεωμένη 718 Boxster (και όχι μόνον) με τετρακύλινδρους κινητήρες δύο λίτρων και 300 ίππους ισχύ, ώστε να ανοιχτεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1’’, τελική ταχύτητα 275 χλμ./ώρα!

Info

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού και θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου. Θα λειτουργεί Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 15.00 το μεσημέρι έως τις 21.00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα και την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Η γενική είσοδος κοστίζει 6 ευρώ, ενώ μειωμένο εισιτήριο 3 ευρώ προβλέπεται για ΑμΕΑ, πολύτεκνους, άνεργους και έφηβους 12 έως 18 ετών. Η είσοδος για παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν.

The post Το top 10 της έκθεσης «Αυτοκίνηση» της Αθήνας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα