Ενα βιβλίο για το τέλος της Μεταπολίτευσης και την ελληνική κρίση

Ηταν δεκάδες τα στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μιλένας Αποστολάκη και βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της «Το Τέλος της Μεταπολίτευσης».

Η ανάγκη κοινής συνεννόησης αποτέλεσε κοινό τόπο των ομιλητών – Φώφη Γεννηματά, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Καμίνης, Μαριέττα Γιαννάκου, Βασίλης Αλεξανδρής, Θανάσης Διαμαντόπουλος.

«Είναι στο δικό μας χέρι να τελειώσουμε με τα ψέματα και τον καταστροφικό

λαϊκισμό. Είναι στο δικό μας χέρι να συναντηθούμε με την αλήθεια, να την υπηρετήσουμε, να την αντιμετωπίσουμε και να βγούμε νικητές από την αναμέτρηση μαζί της» τόνισε στη δική της παρέμβαση η συγγραφέας.

«Ομως, το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό, είναι η κυβέρνηση της χώρας» συνέχισε, και επισήμανε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «επένδυσαν, με επικίνδυνο για τη συνοχή της κοινωνίας τρόπο, στον διχασμό».

«Η στρατηγική της τσάμπα αντίστασης, ψηφίζω νόμους αλλά δεν θα τους εφαρμόσω, ψηφίζω Μνημόνια και νέα μέτρα αλλά αν δεν κουρευτεί το χρέος δεν θα ισχύσουν, τορπιλίζει κάθε δυνατότητα προσέλκυσης σοβαρών επενδυτών. Είναι η επιτομή της αναξιοπιστίας που δυναμιτίζει κάθε προοπτική για την αναγκαία παρέμβαση στο χρέος. Είναι η στρατηγική της τσάμπα ρήξης με την οποία και κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αποστολάκη.

«Ζούμε το τέλος της Μεταπολίτευσης, όχι το τέλος της πολιτικής» διακήρυξε και επισήμανε πως «η διάκριση ανάμεσα στους σοβαρούς και τους φαιδρούς, δηλαδή η διάκριση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα» είναι το πραγματικό τέλος της περιόδου που ξεκίνησε το 1974.

Σειρά αντιτύπων του βιβλίου της Μιλένας Αποστολάκη (INTIMEnews)

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε σειρά συγκεκριμένων προτάσεων:

– Την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης με αιχμές τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και την καινοτομία.

– Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη δημιουργία κλίματος προσέλκυσης επενδύσεων.

– Την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδυτών Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οι προϋποθέσεις για τον επαναπατρισμό των εξαναγκασμένων σε έξοδο χιλιάδων ελλήνων επιστημόνων.

– Την εισαγωγή της αξιολόγησης σε όλες τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργίες.

– Τη λειτουργία αξιόπιστων κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών που βάζουν φραγμό στην ασυδοσία και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.

– Την επένδυση στην αριστεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και την εντατικοποίηση των σπουδών στα πανεπιστήμια που μπορούν να αποτελέσουν εστίες προόδου και προκοπής για τη χώρα μας. Μίλησε χαρακτηριστικά για «πανεπιστήμια εστίες γνώσης και έρευνας και όχι χώροι καταλήψεων και τραμπουκισμών».

– Τη μηδενική ανοχή στη βία της καθημερινότητας, στην ανομία που προκλητικά βαφτίζεται κοινωνικό κίνημα και καταστρέφει τον δημόσιο πλούτο και τον δημόσιο χώρο.

– Την οριστική κατάργηση του κομματικού κράτους, των κομματικών μανδαρίνων στις θέσεις ευθύνης που σκοτώνουν την αξιοκρατία και καθιστούν την ελληνική δημόσια διοίκηση αναξιόπιστη και αντιπαραγωγική.

– Και, τέλος, τη λειτουργία των θεσμών. Παράγοντας που όπως είπε «διαφοροποιεί τις σύγχρονες δυτικού τύπου δημοκρατίες από τις λατινοαμερικάνικες μπανανίες και τα αυταρχικά καθεστώτα».

«Οι ατέρμονες συζητήσεις περί Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το βάθος της κρίσης και την απαίτηση των πολιτών για εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις. Μπορούμε να ανακόψουμε τη λάθος πορεία. Είναι στο δικό μας χέρι να τελειώσουμε με τα ψέματα και τον καταστροφικό λαϊκισμό. Είναι στο δικό μας χέρι να συναντηθούμε με την αλήθεια να την υπηρετήσουμε, να την αντιμετωπίσουμε και να βγούμε νικητές από την αναμέτρηση μαζί της» κατέληξε η κυρία Αποστολάκη.

The post Ενα βιβλίο για το τέλος της Μεταπολίτευσης και την ελληνική κρίση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα