Το γαϊδουράκι και ο αυτοσαρκασμός της Ρένας Δούρου – θα είναι όμως ξανά υποψήφια;

Στις συμπληγάδες της εισαγγελικής έρευνας για τη Μάνδρα και της αντίστοιχης για το Μάτι και με το θέμα της χωροθέτησης των ΧΥΤΥ στην Αττική ως νέα «καυτή πατάτα» στα χέρια της, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου θέλησε να δείξει ότι έχει γαϊδουρινή υπομονή και αντέχει ακόμη, παρά τις αντιξοότητες.

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις, λέει το αγαπημένο κλισέ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η κυρία Δούρου «ανέβασε» στο Facebook

τη φωτογραφία του συμπαθούς όνου για να στείλει μήνυμα προς κατεύθυνση, ότι αντέχει παρά τις «άδικες» επιθέσεις που δέχεται.

Για την ημέρα Για όσα συμβαίνουν Για όσα αντέχουμε Και του χρόνου#world_animal_day

Geplaatst door Rena Dourou op Donderdag 4 oktober 2018

Μένει να αποδειχθεί αν η… παροιμιώδης αυτή αντοχή της θα αρκεί εν όψει και των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου, καθώς παραμένει αβέβαιο αν θα είναι και πάλι υποψήφια, αφού ήδη στελέχη της παράταξής της έχουν αρχίσει να την εγκαταλείπουν.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του αντιπεριφερειάρχης, Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος έκανε ήδη την πρώτη του «επίσημη» ως υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου (έχοντας στο πλευρό του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο την «Survivor», Σάρα Εσκενάζυ – δείτε τη φωτογραφία κάτω), το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια φαίνεται να απομακρύνεται…

Λίγους μήνες πάντως πριν από τις εκλογές, η περιφερειάρχης καλείται να ξεπεράσει τη θύελλα αντιδράσεων για τη χωροθέτηση των νέων ΧΥΤΥ στην Αττική.

Τη θέση της επιβαρύνει περαιτέρω το «επαναστατικό» παρελθόν της, την εποχή που πήγαινε στο Γραμματικό, δήλωνε αλληλέγγυα στα αιτήματα των κατοίκων και πρόβαλλε τον «αγώνα της Κερατέας» ως πρότυπο.

Στην Ιστορία εξάλλου, έχει μείνει η απίστευτη ατάκα της, τον Φεβρουάριο του 2014 ότι «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός» (θυμηθείτε τη στο βίντεο κάτω).

Το νέκταρ της εξουσίας όμως αλλάζει τον άνθρωπο και η κυρία Δούρου, αφού βρέθηκε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο, ξεκαθάρισε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο -με περισσή αυστηρότητα και αποφασιστικότητα- ότι «το Γραμματικό θα ανοίξει και θα ανοίξουν και άλλα τέσσερα. Τελεία, παύλα, παρένθεση».

«Η Δούρου θα χωροθετήσει και κανονίστε να είστε με τις μαύρες σημαίες. Εγώ θα είμαι απέναντι», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τοπικούς άρχοντες και λοιπούς αντιδρώντες.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά έχει και γαϊδουρινή αντοχή…

The post Το γαϊδουράκι και ο αυτοσαρκασμός της Ρένας Δούρου – θα είναι όμως ξανά υποψήφια; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα