Το «Αφοβο Κορίτσι» της Γουόλ Στριτ θα κοιτά πλέον το Χρηματιστήριο

Ξεκίνησε λίγο τυχαία, άρεσε πάρα πολύ, ξεσήκωσε κάποιες διαμαρτυρίες, αλλά τελικά το «Αφοβο Κορίτσι» θα παραμείνει μόνιμα στη Γουόλ Στριτ – αν και όχι απέναντι από τον ταύρο.

Από τα τέλη του χρόνου, το ορειχάλκινο άγαλμα της Κρίστεν Βίσμπαλ θα κοιτά για πάντα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το «Κορίτσι» παραγγέλθηκε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών State Street Global

Advisors (SSGA) στο πλαίσιο εκστρατείας για την αύξηση του αριθμού των γυναικών που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν ανήμερα της Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2016.

Προοριζόταν να είναι μια μη μόνιμη εγκατάσταση και, για ένα διάστημα, το μικρό ανυποχώρητο κορίτσι με τα χέρια στη μέση στεκόταν απέναντι στο -εδώ και χρόνια- σύμβολο της Γουόλ Στριτ, τον «Επιτιθέμενο Ταύρο», το διάσημο άγαλμα του Αρτούρο ντι Μόντικα.

Επιπλέον, όποιος επιθυμεί θα μπορεί πλέον να αποκτήσει αντίγραφο του «Αφοβου Κοριτσιού». Η Βίσμπαλ έχει κατασκευάσει 1.000 αντίγραφα, ύψους 61 εκατοστών, απολύτως πιστά στο πρωτότυπο, τα οποία διαθέτει αντί 6.500 δολαρίων το ένα.

«Ελπίζω το περιορισμένων αντιτύπων ορειχάλκινο γλυπτό να είναι σύμβολο ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης, αλλά και υπενθύμιση ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο φύλων από διαφορετικές κουλτούρες είναι το πεφωτισμένο μονοπάτι προς πιο έξυπνες και πιο σίγουρες αποφάσεις» επισημαίνει, στον ιστότοπο του «Άφοβου Κοριτσιού», η δημιουργός.

Προσθέτει, επίσης, ότι το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί δωρεά σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που ενδυναμώνουν νεαρές γυναίκες και υποστηρίζουν την ισότητα των δύο φύλων.

The post Το «Αφοβο Κορίτσι» της Γουόλ Στριτ θα κοιτά πλέον το Χρηματιστήριο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα