Τι βρέθηκε στα σπίτια των ακροδεξιών της «Combat 18» – Πέντε συλλήψεις

17:36 6/3/2018 - Πηγή: Protagon

Μπροστά σε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατά τις έρευνες που διεξήχθησαν στα σπίτια των μελών της ακροξέξιας οργάνωσης «Combat 18 Hellas». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε Έλληνες -ανάμεσά τους και ένας δικηγόρος- με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς επίσης για εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι συλληφθέντες αυτοπροσδιορίζονται

ως μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18 Hellas» ή ως «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για δύο ξεχωριστές οργανώσεις ή απλά για διπλή ονομασία της ίδιας). Για όλους εξετάζεται η συμμετοχή τους σε περίπου 30 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών και σε άλλους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Αναλυτικά, κατά τις συνολικά οκτώ κατ’ οίκον έρευνες – έξι σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία,
βόμβες μολότοφ,
πλήθος κροτίδων,
βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
ψηφιακά πειστήρια,
μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
αντιασφυξιογόνος μάσκα,
ρόπαλα και σιδερογροθιές,
κυνηγετικά όπλα,
φιαλίδια βουτανίου και
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής, ενώ κατά πληροφορίες ένας εκ των προσαχθέντων φέρεται να αναγνωρίστηκε ως δράστης της πρόσφατης επίθεσης στον χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. Επικαλούμενο εξάλλου αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είναι κοντά στις έρευνες, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι η υπόθεση της «Combat 18» αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν πολλές βόμβες μολότοφ, ο ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον προαναφερθέντα δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί.

Επίσης σε μία από τις ερευνες σε σπίτι της πόλης των Ιωαννίνων, συνελήφθη νεαρός οποίος φέρεται να είναι από τα σημαντικά -αν όχι ηγετικά- μέλη της οργάνωσης.

Οι αρχές τέλος, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών και έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για περαιτέρω έρευνα, μαζί με τα άλλα ευρήματα.

The post Τι βρέθηκε στα σπίτια των ακροδεξιών της «Combat 18» – Πέντε συλλήψεις appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα