Τι κρύβει το «άνοιγμα» της Φώφης προς τον Βενιζέλο

Η Φώφη Γεννηματά στέλνει θερμά συγχαρητήρια προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να αποτελεί την είδηση της χρονιάς. Από την ημέρα που πήρε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 2015, οι δυο τους δεν συνυπήρξαν ποτέ. Και τώρα το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφιερώνει 230 λέξεις στα συγχαρητήρια της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την εκλογή του προκατόχου της στην

ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τι συνέβη;

Στο πρόσφατο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Βενιζέλος φρόντισε να μιλήσει άλλη ημέρα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και η κυρία Γεννηματά φρόντισε εκείνη την ώρα να βολτάρει σε workshop της νέας γενιάς. Ολους δε τους τελευταίους μήνες η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περιέφερε ως λάβαρο ακεραιότητας ότι ««εγώ δεν ζήτησα να μπω στην κυβέρνηση, ούτε να γίνω αντιπρόεδρος» – μαντέψτε ποιος ήταν αντιπρόεδρος επί Σαμαρά. Και τώρα η κυρία Γεννηματά επιχειρεί μια εμφανή επίθεση φιλίας προς τον κ. Βενιζέλο με προφανή ορίζοντα τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα σε δύσκολη θέση λόγω και των χειρισμών της στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Δέχτηκε τα πυρά του Σταύρου Θεοδωράκη από τη Βουλή και του Γιώργου Καμίνη από τις Βρυξέλλες, ενώ δύσκολα μπόρεσε να δικαιολογήσει την απουσία της από τη Βουλή (σε συνδυασμό με την απουσία της από την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης), ούτε και την επαμφοτερίζουσα στάση τoυ κόμματός της.

Η κυρία Γεννηματά βρέθηκε απομονωμένη στον χώρο της Κεντροαριστεράς και είναι ενδεικτικό ότι επέλεξε να μην μετάσχει στην τηλεμαχία των άλλων υποψήφιων που έχει προαναγγείλει για την Πέμπτη το κανάλι Action 24.

Ως εκ τούτου τα «θερμά της συγχαρητήρια» προς τον κ. Βενιζέλο είναι ένας τρόπος να αναζητήσει ερείσματα, δεδομένου ότι τουλάχιστον επισήμως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκφράσει κάποια προτίμηση προς κάποιον υποψήφιο για την ηγεσία του υπό σύσταση φορέα.

Η κυρία Γεννηματά έσπευσε λοιπόν να συγχαρεί τον προκάτοχό της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «για την εξαιρετικά τιμητική εκλογή του ως εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

Επεσήμανε ότι «η ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνιστά αναμφίβολα, μία σπουδαία διάκριση τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη και την Ελλάδα».

Και φρόντισε να αναφέρει ότι «η προστασία και ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων αποκτά ύψιστη αξία, σε μια εποχή που οι θεμελιακές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού τίθενται εν αμφιβόλω, στα χρόνια του ευρω-σκεπτικισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού». Ο,τι δεν έκανε με την απουσία της από τη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα επιχείρησε να το κάνει με μια δήλωση υπέρ του κ. Βενιζέλου

«Η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ δεν είναι απλώς θέμα νομικό, αλλά πρώτιστα πολιτικό: Ενισχύει την ασφάλεια δικαίου, επιβεβαιώνει την ισχύ του ευρωπαϊκού νομικού κεκτημένου και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: Το μίσος, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη του μέλλοντος» επεσήμανε η κυρία Γεννηματά, εκθειάζοντας μάλιστα τη νομική κατάρτιση του κ. Βενιζέλου.

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόσο ως πολιτική προσωπικότητα όσο και ως νομικός δάσκαλος, διακρίνεται για την προσήλωσή του στις αρχές του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των ελευθεριών του ατόμου στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη εμπειρία και το ακαδημαϊκό του κύρος συνιστούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων του» είπε.

Δήλωση Γιάννη Μανιάτη για εκλογή Βενιζέλου

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κεντροαριστεράς εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου.

«Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να εκλέξει τον καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο ως εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, συνιστά εξαιρετική τιμή για την Ελλάδα», σημειώνει ο Γιάννης Μανιάτης.

«Αναδεικνύει το εθνικό μέγεθος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή η τιμητική διάκριση αναδεικνύει τη διαχρονική προσφορά του πολιτικού χώρου που εκπροσωπούμε, στο σχηματισμό πολιτικού κεφαλαίου για τη χώρα», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Η ακαδημαϊκή επάρκεια όσο και η πολιτική ποιότητα και εμπειρία του Eυάγγελου Βενιζέλου είναι βέβαιο ότι θα βάλει τη σφραγίδα της στο θεμελιακό για την εποχή μας θέμα διαφύλαξης, υποστήριξης και διεύρυνσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αποτελούν τη βάση του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και Πολιτισμού.

»Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Ευάγγελο Βενιζέλο και είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξει γι’ άλλη μια φορά στον πολιτικό βίο του πως έχει την ηγετική ικανότητα να αντιμετωπίζει προκλήσεις μεγάλης κλίμακας – όπως είναι η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού απέναντι στον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία – και να βγαίνει νικητής».

«Το έπραξε με πολιτικό θάρρος τη δύσκολη στιγμή της Ελλάδας, είμαι βέβαιος πως θα πράξει το ίδιο και τούτη τη δύσκολη στιγμή για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις εγγυήσεις δικαίου της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης.

The post Τι κρύβει το «άνοιγμα» της Φώφης προς τον Βενιζέλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα