Θύελλα αντιδράσεων για το σεξιστικό πρωτοσέλιδο της Daily Mail

Πολλά μπορεί να καταλάβει κανένας από τις προτεραιότητες που θέτει κάποιος στη ζωή του, πόσο μάλλον αν πρόκειται για εφημερίδα που προβάλλει τις δικές της προτεραιότητες στο πρωτοσέλιδο της.

Σήμερα Τρίτη, σε μια Βρετανία που ετοιμάζεται να καταθέσει και επίσημα το αίτημα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση (αύριο, Τετάρτη, είναι η μεγάλη ημέρα) και να διαχειριστεί και την ανακίνηση του ζητήματος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, η Daily Mail

επιλέγει να εστιάσει στα πόδια των δύο πολιτικών που πρωταγωνιστούν.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας καλύπτεται από μια φωτογραφία από τη συνάντηση που είχαν χθες, Δευτέρα, στη Γλασκώβη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η πρώτη υπουργός (πρωθυπουργός στην ουσία) της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον.

Ο τίτλος μάς ζητά ακριβώς να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το Brexit –που θυμόμαστε πόσο πολύ το υποστήριξε η Daily Mail– και να εστιάσουμε στα πόδια των δύο γυναικών. «Ξεχάστε το Brexit, ποιος κέρδισε το Legs-it!» είναι το θέμα, μας γράφει ο τίτλος που κάνει ένα από τα συνηθισμένα «πικάντικα» λογοπαίγνια της εφημερίδας.

Οπως σημειώνει ο Guardian το σεξιστικό πνεύμα συνεχίζεται στις επόμενες σελίδες: «Τα καλύτερα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους είναι οι γάμπες τους» γράφει για τις δύο πολιτικούς.

Υπάρχει και ανάλυση (γραμμένη από γυναίκα!) για τα πόδια της Στέρτζεον που «φλερτάρουν περισσότερο, είναι δελεαστικά σταυρωμένα, μια ευθεία απόπειρα για αποπλάνηση».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πώς η σκωτσέζικη έκδοση της Daily Mail έχει μεν την ίδια φωτογραφία, αλλά ένα τίτλο που μιλά για το ψυχρό κλίμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο γυναικών.

#DailyMail presenting Sturgeon & May very differently north & south of border. #everydaysexism #Brexit #ScotRef #indyref2 pic.twitter.com/XBkzbSMEPh

— Gerry Hassan (@GerryHassan) March 27, 2017

Μόλις κυκλοφόρησε το πρωτοσέλιδο αργά το βράδυ της Δευτέρας επικρίθηκε αμέσως σαν σεξιστικό και προσβλητικό για τις γυναίκες.

Ο Guardian έχει μια μεγάλη σειρά από tweet που μιλούν με τα χειρότερα λόγια για αυτό το πρωτοσέλιδο της «εφημερίδας της χρονιάς», τίτλος που επιμένει να προβάλλει κάτω από τον τίτλο η Daily Mail (έχει όντως λάβει τη διάκριση πέντε φορές από το 1995 ως το 2011).

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν γράφει ότι πρέπει να καταδικαστεί ιστορικά ο σεξισμός της εφημερίδας:

It's 2017. This sexism must be consigned to history. Shame on the Daily Mail. pic.twitter.com/V3RpFSgfnO

— Jeremy Corbyn MP (@jeremycorbyn) March 27, 2017

Η βουλευτής των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ γράφει ότι για την εφημερίδα την ενδιαφέρουν μόνο τα πόδια των γυναικών, οι οποίες θα αποφασίσουν αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι ενιαίο. Στο ίδιο κλίμα ήταν τα σχόλια και άλλων πολιτικών, δημοσιογράφων και σχολιαστών.

Το επιτυχημένο κυκλοφορικά ταμπλόιντ με την εξίσου αν όχι ακόμη πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα έχει αρνητικά παράδοση σε πρωτοσέλιδα που εξοργίζουν για τον αντιμεταναστευτικό, σεξιστικό, βαριά λαϊκίστικο χαρακτήρα τους.

Μεταξύ πολλών άλλων -για να μείνουμε μόνο στο θέμα με το Brexit- είναι αυτό με τους δικαστές που αποφάσισαν πρωτόδικα ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να έχει λόγο για την έξοδο από την ΕΕ. Η Daily Mail τους είχε βαφτίσει «εχθρούς του λαού»…

The post Θύελλα αντιδράσεων για το σεξιστικό πρωτοσέλιδο της Daily Mail appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα