Τερέζα Μέι: «Είμαστε σε αδιέξοδο» στις συζητήσεις με την ΕΕ για το Brexit

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, όπως επιβεβαίωσε η Τερέζα Μέι, σε δήλωσή της έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, μια ημέρα μετά την αποτυχία των σχετικών διαπραγματεύσεων στην άτυπη σύνοδο κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, που έβαλε οριστική «ταφόπλακα» στο βρετανικό σχέδιο Τσέκερς.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε, όπως έγραψε το BBC, πως θα πρέπει να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας με την ΕΕ.

Οπως είπε, το ένα σχέδιο της ΕΕ θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο «να

τηρεί όλους τους κανόνες της Ενωσης. Και να «αποδέχεται ανεξέλεγκτη μετανάστευση».

Αυτό, υπογράμμισε η ίδια, θα είναι «μια κοροϊδία του δημοψηφίσματος που είχαμε πριν από δύο χρόνια».

Τόνισε πως η ΕΕ κάνει μεγάλο λάθος, αν πιστεύει πως θα δεχθεί την πρότασή της για τα σύνορα της Ιρλανδίας, ενώ επανέλαβε πως είναι καλύτερο να μην υπάρξει συμφωνία, παρά να υπάρξει μία κακή συμφωνία.

Prime Minister Theresa May says we are at an impasse in Brexit talks pic.twitter.com/21uzMAhIG8

Reuters UK (@ReutersUK) September 21, 2018

Προανήγγειλε, δε, την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης από το Λονδίνο, ενώ τόνισε πως περιμένει από τις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν τη χώρα της με σεβασμό.

Επίσης, δεσμεύτηκε για την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία, ακόμη και σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απάντησε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει σχετικά με την ομιλία της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Ουδέν σχόλιο» απάντησε αξιωματούχος του Ελιζέ στο Reuters, ερωτηθείς σχετικά με τις ανακοινώσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού.

The post Τερέζα Μέι: «Είμαστε σε αδιέξοδο» στις συζητήσεις με την ΕΕ για το Brexit appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα