Τελικά η Βουλή κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κατσίφα

Την απόφαση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα πήρε αιφνιδίως την Παρασκευή η Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του σώματος Νικήτα Κακλαμάνη. Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ από τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων μίλησε για «δολοφονία» του Κατσίφα, απαιτώντας την «ομόφωνη συμφωνία» των μελών του σώματος.

Κανείς δεν αντέδρασε, ούτε καν ο παριστάμενος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης κατά τo άνοιγμα της διαδικασίας συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων.

Ετσι, η Βουλή των Ελλήνων φάνηκε:

α) να υιοθετεί επισήμως την εκδοχή της δολοφονίας, χωρίς καν να έχει υπάρξει πόρισμα για τις συνθήκες του θανάτου του 35χρονου ομογενή – ο οποίος κατά την επίσημη εκδοχή σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου– και

β) να σέρνεται στη γραμμή της… Χρυσής Αυγής. Στις 29 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά το αιματηρό επεισόδιο στους Βουλιαράτες, ήταν η χρυσαυγίτισσα Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής και σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, που είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα που, όπως είχε πει, «δολοφονήθηκε άνανδρα από το Αλβανικό καθεστώς». Τότε όμως ο προεδρεύων της είχε απαντήσει πως κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό και πρέπει να υπάρχει απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων».

Προφανώς ούτε και έγινε Διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα. Μάλιστα από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση άρχισαν να διαρρέουν πως δεν είχε προηγηθεί καν συνεννόηση και παρέπεμψαν στα όσα είπε από τη θέση του προεδρεύοντος ο κ. Κακλαμάνης.

Αποστάσεις πήρε και η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ.

The post Τελικά η Βουλή κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κατσίφα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα