Τα παιδιά μαθαίνουν για άστρα και χιόνια στο Μπενάκη

Ενα παιδί μετράει τα άστρα. Καθώς παίζει με τα χιόνια! Το Μουσείο Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς 138 φιλοξενεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 12.00 το ελβετικό ντοκιμαντέρ «Children of the Universe», προσκαλώντας παιδιά και νέους να μυηθούν στον συναρπαστικό κόσμο της αστρονομίας.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «KinderDocs», του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, που έρχεται για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μακεδονικό

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Με φόντο τις χιονισμένες ελβετικές Αλπεις, τα παιδιά ενός ορεινού δημοτικού σχολείου μαθαίνουν τα πάντα γύρω από το Σύμπαν, στο ντοκιμαντέρ «Children of the Universe» (KinderDocs)

Αυτό το αλλιώτικο από τα άλλα κινηματογραφικό μάθημα αστρονομίας, έχει ως φόντο τις χιονισμένες ελβετικές Αλπεις: ένα ορεινό δημοτικό σχολείο ξεκινά να ανακαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος, με τη βοήθεια της αστροφυσικού Στεφανί Ζουνό. Τη Μεγάλη Εκρηξη, τη δημιουργία των αστεριών, τα σουπερνόβα, τις μαύρες τρύπες, αλλά και το σπίτι μας, τη Γη.

Σε ένα εισαγωγικό εργαστήριο αστρονομίας, τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στην ταινία ανακαλύπτουν ότι τα πάντα, μικρά και μεγάλα, συνδέονται με έναν μοναδικό τρόπο. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ασκήσεις στη φύση, χάρη σε αθώες, αυθόρμητες ερωτήσεις, τα παιδιά με τα πολύχρωμα κασκόλ και τα χοντρά μπουφάν, αφήνουν το αποτύπωμά τους στο χιόνι και ασχολούνται με το αιώνιο μεταφυσικό ερώτημα: «Ποια είναι η θέση μας στο σύμπαν;».

Μετά την προβολή της ταινίας που είναι σε σκηνοθεσία Καμίλ Μπουντέν, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Δρ. Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικό στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Με αυτόν τον τρόπο, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν όσες απορίες τούς γεννηθούν παρακολουθώντας το ελβετικό φιλμ.

Το φεστιβάλ «KinderDocs»περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, τις καθημερινές για σχολεία και τα Σαββατοκύριακα για όλη την οικογένεια. Διαρκεί ως τον Μάιο του 2019 και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από εννέα ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και σε όσους απλά, αγαπούν αυτήν την τόσο ιδιαίτερη τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Πληροφορίες:

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

www.benaki.gr

Η ταινία θα προβληθεί στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Ωρα έναρξης: 12.00

The post Τα παιδιά μαθαίνουν για άστρα και χιόνια στο Μπενάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα