Συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη για το «Μέγας Αλέξανδρος»

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο της γενικής γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη

λίγα λεπτά πριν από τις 12:00 συνοδευόμενος από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Ο κ. Μπουτάρης έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο λίγο μετά τις 13:00 συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ, στη διάρκεια της συνάντησής τους επρόκειτο να τεθεί το θέμα της παραχώρησης στον δήμο του χώρου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Τούμπα για το οποίο αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη.

Το voria.gr σημείωσε ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου που είναι η αρμόδια, φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μπουτάρη να παραχωρηθεί το οικόπεδο στο δήμο Θεσσαλονίκης και σε αντάλλαγμα ο δήμος να παραχωρήσει στη Μητρόπολη έκταση δέκα στρεμμάτων στα Λουτρά Θέρμης προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το ίδρυμα ανιάτων.

Το εν λόγω οικόπεδο είχε παραχωρηθεί αρχικά, τον Δεκέμβριο του 2011, στη Μητρόπολη υπό τον όρο ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη πενταετία, δηλαδή έως το τέλος του 2016 θα λειτουργούσε εκεί το ίδρυμα ανιάτων.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη είναι η συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και η ομιλία του, το βράδυ στο «Thessaloniki summit» που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

The post Συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη για το «Μέγας Αλέξανδρος» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα