Στη Ρώμη στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο που θυμίζει πιγκάλ!

Την οργή και τη χλεύη των κατοίκων της Ρώμης έχει προκαλέσει η εμφάνιση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πιάτσα Βενέτσια, με πολλούς να το παρομοιάζουν με βουρτσάκι τουαλέτας.

Το δέντρο έριξε τις περισσότερες από τις βελόνες του δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του, με αποτέλεσμα η όψη του να είναι τουλάχιστον θλιβερή.

«Είναι ντροπή. Θλίβομαι οπότε το κοιτάω», δήλωσε κάτοικος της «αιώνιας πόλης», λέγοντας ότι μοιάζει με ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο.

«Πώς

μπόρεσαν να κάνουν αυτή την επιλογή για μια πόλη όπως η Ρώμη;», αναρωτήθηκε μια δεύτερη κάτοικος.

«Το δέντρο είναι «νεκρό». Είναι σαν μια μεταφορά της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πόλη», σχολίασε ένας τρίτος, με έναν άλλον να κάνει την αιχμηρή ερώτηση: «Πότε είναι η κηδεία του;». Η εφημερίδα Il Messaggero το χαρακτήρισε «εθνική ντροπή».

Δεξιά το πριν, αριστερά το μετά…

Ορισμένοι, το παρομοιάζουν μάλιστα μ’ ένα «spelacchio», δηλαδή βουρτσάκι τουαλέτας. Κάτοικοι δημιούργησαν σελίδα στο Facebook με τίτλο «Η κηδεία του Spelacchio» και κάνουν κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να προσέλθει στις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Βενέτσια, για να θρηνήσουν την απώλεια του χριστουγεννιάτικου δέντρου τους.

Welcome #spelacchio, Roma te salutat #piazzavenezia pic.twitter.com/48t7g0y3df

— LauraDeliQuintiliani (@AvvLauraDeliQ) December 8, 2017

Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το δέντρο, που κόστισε 48.000 ευρώ, απογυμνώθηκε από τις βελόνες επειδή δεν είχε καλυφθεί επαρκώς κατά τη μεταφορά του από τους Δολομίτες της βόρειας Ιταλίας – ένα δάσος κοντά στα αυστριακά σύνορα, 700 χλμ. μακριά.

Οι κάτοικοι της Ρώμης ζητούν, πλέον, απαντήσεις από τη δήμαρχο, Βιρτζίνια Ράτζι -ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κινήματος Πέντε Αστέρων- η οποία κατηγορείται για την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια η ιταλική πρωτεύουσα με τους σωρούς σκουπιδιών, τα παρατημένα πάρκα και τους γεμάτους τρύπες δρόμους.

Σε ό,τι αφορά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, και το 2016 η δήμαρχος έγινε και πάλι δέκτης παραπόνων. Μάλλον φτωχά διακοσμημένο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο χαρακτηρίστηκε αρνητικά και πάλι από πολλούς κατοίκους και επισκέπτες της Ρώμης, αυτή τη φορά ως «δέντρο της λιτότητας», ενώ αρκετοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στη σελίδα της πόλης στο Facebook, αλλά και μέσω εκατοντάδων αναρτήσεων σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

The saddest Xmas tree in Rome «Even in war-torn Iraq they have a better tree!» #XmessFail

A post shared by mykl3000 (@mykl3000) on Dec 13, 2016 at 5:15pm PST

Μάλιστα, πολλοί συνέκριναν το «θλιμμένο» -όπως ανέφεραν- δέντρο της Ρώμης με τα πιο «πλούσια» δέντρα άλλων ιταλικών και ευρωπαϊκών πόλεων, περιγράφοντας την απογοήτευσή τους.

Οι αντιδράσεις των δημοτών έφεραν τη δημόσια τοποθέτηση της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία -σε ανάρτησή της στο Facebook- επεσήμανε ότι «οι Ρωμαίοι θέλουν ένα πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και θα το έχουν».

Η δήμαρχος επικαλέστηκε τις σπατάλες των προκατόχων της για να δικαιολογήσει τον λιτό στολισμό, ωστόσο αποφάσισε να παρακάμψει για λίγο την πολιτική εξοικονόμησης πόρων που ακολουθεί η δημοτική αρχή, δίνοντας εντολή να προστεθεί ένα γιγάντιο αστέρι και περισσότερα φωτάκια στο δέντρο, για να αποκτήσει περισσότερη λάμψη. Όπως και έγινε, αλλά και πάλι υπήρξαν γκρίνιες, πέρυσι.

Φέτος, όταν είχε στηθεί το δέντρο, ήταν εντυπωσιακό. Μάλιστα, η δήμαρχος το είχε ποστάρει στο Facebook, όλο καμάρι.

Μετά, άρχισαν να πέφτουν οι βελόνες του…

The post Στη Ρώμη στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο που θυμίζει πιγκάλ! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα