Σκουρλέτης: Ας πει η ΝΔ γιατί δεν θέλει το σπάσιμο της Β’ Αθήνας

Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που πρέπει να δώσει απάντηση γιατί δεν επιθυμεί την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην περιφέρεια.

Παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι 200 βουλευτές που χρειάζονται για να ισχύσουν οι αλλαγές από την προσεχή αναμέτρηση και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση για τα όρια των περιφερειών που θα προκύψουν από το σπάσιμο της Β’ Αθήνας.

Ακόμη,

είπε ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ένα ζήτημα που θέλει προσεκτική εξέταση.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η άμεση αλλαγή χρειάζεται 200 ψήφους για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές «οπότε ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Εκανε λόγο για υπεκφυγές της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει γιατί δεν στηρίζει το σπάσιμο της περιφέρειας και επιθυμεί τη διατήρηση της «χαοτικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα».

«Αν κριτήριο ήταν να στηρίξουμε κάποιους που είναι αναγνωρίσιμοι τότε θα έπρεπε να κρατήσουμε τη Β’ Αθηνών όπως είναι», είπε.

«Γιατί η ΝΔ θέλει αυτή τη μεγάλη περιφέρεια που δίνει ευκαιρίες σε μερικούς για συναλλαγές;», ρώτησε.

Ακόμη, για τα όρια των περιφερειών και για το αν, για παράδειγμα, η Καλλιθέα θα μεταφερθεί εκλογικά στον Πειραιά, ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση.

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ο υπουργός είπε ότι δεν πρέπει να συσχετίζουμε το θέμα με την Β’ Αθήνας.

Πρέπει να προσδιορίσουμε «ποιους εννοούμε Ελληνες του εξωτερικού» και τόνισε πως «πρέπει να υπάρξει απογραφή».

Προανήγγειλε μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τα κόμματα για ενημέρωση.

The post Σκουρλέτης: Ας πει η ΝΔ γιατί δεν θέλει το σπάσιμο της Β’ Αθήνας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα