Πυροβολισμοί στο Μέριλαντ των ΗΠΑ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Αμπερντίν του Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν γυναίκα άνοιξε πυρ σε εμπορικό πάρκο.

Η γυναίκα που άνοιξε πυρ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου φυλάσσεται από αστυνομικούς.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν στις 9 το πρωί (τοπική ώρα). Στην περιοχή υπάρχουν πολλές αποθήκες, σε μία εκ των οποίων έπεσαν οι πυροβολισμοί. Στο σημείο έσπευσαν και πράκτορες του FBI, καθώς και τα ειδικά κλιμάκια που

ασχολούνται με την παράνομη διακίνηση προϊόντων, αλκοόλ και ναρκωτικών.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν μεγάλη κινητοποίηση, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς σε κτίριο κατοικιών, στο Πέριμαν.

We can confirm there was a shooting in the area of Spesutia Road and Perryman Road. Multiple victims. The situation is still fluid. Please avoid the area. Media staging area still TBD.

— Harford Sheriff (@Harford_Sheriff) September 20, 2018

Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπήρχαν αναφορές για τραυματίες, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι ίδιες αναφορές έκαναν λόγο για δύο αστυνομικούς τραυματίες, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Το αιματηρό περιστατικό ξεκίνησε με αφορμή έναν τυπικό έλεγχο της αστυνομίας σε κτιριακό συγκρότημα. Κλιμάκιο εννέα αστυνομικών θέλησε να κάνει έλεγχο σε διαμέρισμα, 30 μίλια απόσταση από την Ανάπολις. Όταν οι ένοικοι δεν απάντησαν, τότε οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν ένοπλο άντρα.

Breaking: Multiple people have been shot in Harford County, Maryland. The FBI is responding to the incident. pic.twitter.com/4lpTta3FkE

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) September 20, 2018

Ο τελευταίος άνοιξε πυρ εναντίον τους και τραυμάτισε δύο από τους εννέα αστυνομικούς. Ο ένας τραυματίστηκε στο χέρι και ο δεύτερος στον ώμο. Στο διαμέρισμα ήταν ο ένοπλος, ο οποίος και συνελήφθη, καθώς και ένα ακόμη άτομο, το οποίο οδηγήθηκε στο γραφείο του σερίφη ως μάρτυρας, ενώ οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν ότι δεν κινήθηκε εναντίον τους.

Η πόλη Πέριμαν βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ. βορειανατολικά της Βαλτιμόρης. Στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό βρίσκονται μια εκκλησία και επιχειρήσεις και είναι πλησίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Aberdeen Proving Ground.

#Breaking The Associated Press now reporting 3 are dead in the multiple shooting at the #RiteAid distribution center warehouse complex in #Perryman #HardordCounty. pic.twitter.com/I6PadPCAad

Mike Schuh WJZ (@MikeWJZ) September 20, 2018

Ο κυβερνήτης Λάρι Χόγκαν δήλωσε ότι το γραφείο του «παρακολουθεί στενά το φοβερό αυτό περιστατικό με πυροβολισμούς».

We are closely monitoring the horrific shooting in Aberdeen. Our prayers are with all those impacted, including our first responders. The State stands ready to offer any support. https://t.co/fzugpo8C1Z

— Governor Larry Hogan (@GovLarryHogan) September 20, 2018

«Οι προσευχές μας βρίσκονται με τους πληγέντες…» έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter. «Η πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη».

Το περιστατικό σημειώθηκε μία μέρα αφού άνδρας εισέβαλε σε δικαστικό μέγαρο στην Πενσιλβάνια, πυροβόλησε και τραυμάτισε 4 ανθρώπους, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

The post Πυροβολισμοί στο Μέριλαντ των ΗΠΑ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα