Λήξη συναγερμού (και πανικού) στην καρδιά του Λονδίνου – Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό

Λήξη συναγερμού στο Λονδίνο αφού ο πανικός που επικράτησε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής πέριξ του σταθμού του μετρό Οξφορντ Σέρκους τέλειωσε παρά τις αρχικές ενδείξεις για περιστατικό με άρωμα τρομοκρατίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο στον σταθμό του μετρό, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδείκνυαν ανταλλαγή πυροβολισμών όπως είχε αναφερθεί-, εντός των εγκαταστάσεων ή στο δρόμο. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι

και δεν υπήρξε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Σημειώνεται ότι ο συναγερμός είχε σημάνει καθώς υπήρχαν αναφορές για πυροβολισμούς στον κεντρικό σταθμό του μετρό και στον κοντινό πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Οξφορντ Στριτ.

Η Αστυνομία κάλεσε όσους βρίσκονταν στην Όξφορντ Στριτ να μπουν σε κοντινά κτίρια και ζητούσε από τους υπόλοιπους να αποφύγουν την περιοχή. Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές και ένοπλες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε σύγκρουση μεταξύ 20 ατόμων, πιθανόν μέλη συμμοριών, δίχως να υπάρξουν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς.

Σε ανακοίνωσή της, πάντως, η Σκότλαντ Γιαρντ διευκρίνισε ότι ανταποκρίνεται στο περιστατικό σαν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν είχε εντοπίσει θύματα, αλλά ούτε και πυροβολισμούς.

Police remain on scene in #OxfordStreet Oxford Circus – no evidence of shots… https://t.co/WaRB3WcdPC pic.twitter.com/CaxU0Fo3fh

Metropolitan Police (@metpoliceuk) November 24, 2017

Η Αστυνομία Μεταφορών προσέθεσε ότι έως τώρα έχει γνώση για μία γυναίκα που τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει τον σταθμό.

If you are on #OxfordStreet go into a building and stay inside until further direction. Avoid travelling to the Oxford Street area. At this stage police have not located any causalities.

Metropolitan Police (@metpoliceuk) November 24, 2017

«Αν βρίσκεστε στην Oxford Street πηγαίνετε σε κάποιο κτίριο και μείνετε μέσα, μέχρι να δοθούν περαιτέρω οδηγίες. Αποφύγετε να βρεθείτε στην περιοχή της Οξφορντ Στριτ» αναφέρουν οι οδηγίες της Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με το BBC, πεζοί εθεάθησαν να απομακρύνονται τρέχοντας από τον σταθμό. Το Οξφορντ Σέρκους βρίσκεται στην «καρδιά» της λονδρέζικης αγοράς λόγω της Black Friday και ενόψει των Χριστουγέννων.

#oxfordcircus pic.twitter.com/1149KJ1eJy

— Coryn Brisbane (@corynbrisbane) November 24, 2017

Στο Οξφορντ Σέρκους είχαν επίσης σπεύσει 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Πέραν του σταθμού Μετρό στην Όξφορντ Στριτ κλειστός ήταν και ο κοντινός σταθμός στην Μποντ Στριτ, λόγω υπέρμετρου αριθμού επιβατών.

Η υπηρεσία δημόσιων μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι συρμοί δεν θα πραγματοποιούν στάση στο Όξφορντ Σέρκους και εμμέσως πλην σαφώς παρότρυνε τους ταξιδιώτες να μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία.

Δείτε φωτογραφίες του πρακτορείου REUTERS:

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Λήξη συναγερμού (και πανικού) στην καρδιά του Λονδίνου – Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα