Προβάδισμα 9,5 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Στις 9,5 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη, η οποία προβλέπει Βουλή πέντε κομμάτων.

Στην έρευνα της Pulse για την εφημερίδα «Δημοκρατία», η ΝΔ

προηγείται με 28,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19%. Στο 7% είναι η δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και της Χρυσής Αυγής ενώ το ΚΚΕ είναι στο 6,5%.

Ισως να έχει τη σημασία του το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα υποδεικνύει στο πρωτοσέλιδό της ότι αυτή τη φορά η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έπεσε σε μονοψήφιο ποσοστό. Μολονότι «δεξιό» φύλλο, η «Δημοκρατία» συχνά ασκεί κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τη λεγόμενη «καραμανλική» ΝΔ.

Σε άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse είναι η προβλεπόμενη απουσία άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων: Κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα άλλα κόμματα, με την Ενωση Κεντρώων και τους ΑΝΕΛ να είναι στο 1,5% και το Ποτάμι στο 1%.

Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων επιλέγουν λευκό ή άκυρο και ανέρχεται στο 22,5%.

Το 59% των πολιτών δηλώνει ότι συμφωνεί με το κοινωνικό μέρισμα και με την επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους, ενώ μόνο το 12% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει αντίθετη άποψη για το ότι το κόμμα συμφωνεί επί της αρχής με το νομοσχέδιο.

The post Προβάδισμα 9,5 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα