Πορτρέτο του «Καστροκοτρώνη» έβαλε στο γραφείο του ο Πρωθυπουργός

Δύο ιστορικά πορτρέτα σε ένα: ο Φιντέλ Κάστρο και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ενώνονται πίσω από τον Πρωθυπουργό. Ενα δυνατό μήνυμα!

Η ιδέα του υβριδικού επαναστάτη «Καστροκοτρώνη» φαίνεται ότι γεννήθηκε στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του πολύ προτού μεταβεί στην Κούβα. Και θέλοντας να την υλοποιήσει προσέλαβε ως μετακλητό ένα νεαρό ζωγράφο στον οποίο ανέθεσε το έργο.

Ο πίνακας ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τον κρέμασαν πίσω από το γραφείο του για να του κάνουν έκπληξη όταν

γυρίσει. Μάλιστα σύμφωνα με non paper του Μεγάρου Μαξίμου, παρήγγειλαν μια σειρά από τέτοιους πίνακες προκειμένου να διακοσμήσουν και τα υπόλοιπα γραφεία του Πρωθυπουργού σε όλη την Ελλάδα!

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα πάντως έχουν ανάψει οι συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να φτιαχτούν πορτρέτα και με άλλους ήρωες του ’21 (Καστροϊσκάκης, Καστρώ Μαυρογένους κοκ) ή αν αυτό θα θυμίσει σε κάποιους (μαλάκες κατά τον Κώστα Ζουράρι) ότι αντίθετα με τον Φιντέλ, οι έλληνες οπλαρχηγοί μόλις τελείωσε η επανάσταση έκαναν εκλογές.

The post Πορτρέτο του «Καστροκοτρώνη» έβαλε στο γραφείο του ο Πρωθυπουργός appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα