Ποιος «σκότωσε» 2.400 αυστραλιανά πρόβατα;

12:31 5/4/2018 - Πηγή: Protagon

Ο υπουργός Γεωργίας της Αυστραλίας Ντέιβιντ Λιτλπράουντ δεν αστειεύεται. Σκοπεύει να ανακαλύψει και να τιμωρήσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο 2.400 αυστραλιανών προβάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο λόγω της ανυπόφορης ζέστης και των πολύ κακών συνθηκών που επικρατούσαν σε πλοίο που τα μετέφερε στη Μέση Ανατολή τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Guardian , από το σύνολο των 63.804 προβάτων που μεταφέρονταν με πλοίο της εταιρείας Emanuel Exports με προορισμό το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,

τα 2.400 από αυτά έχασαν τη ζωή και μάλιστα, υποφέροντας φριχτά.

Αυτό φαίνεται ευκρινέστατα σε βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε κάποιος που επέβαινε στο πλοίο και στη συνέχεια έστειλε το υλικό στον οικολογικό Οργανισμό Animals Australia.

Εξαλλος για αυτή την εξέλιξη όταν ήρθε στα χέρια του το βίντεο της ντροπής, ο αρμόδιος υπουργός διέταξε έκτακτη έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες. «Είμαι σοκαρισμένος και αηδιασμένος» δήλωσε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «αυτά τα ζώα είναι το βιος των αυστραλών αγροτών, αποτυπώνουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Δεν θα αφήσω κάτι τόσο εγκληματικό και απερίσκεπτο να περάσει ατιμώρητο». Μη συνηθισμένα τα πρόβατα της Αυστραλίας σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες και τόσο έντονη υγρασία όπως αυτές της Μέσης Ανατολής, ήταν επόμενο να δυσφορήσουν και χιλιάδες από αυτά να χάσουν τελικά την ίδια τους τη ζωή. Οι συνθήκες αυτές όφειλαν να είχαν προβλεφθεί από το υπεύθυνο πλοίο.

Και κάπως έτσι, ένας μάχιμος Οργανισμός υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων όπως είναι ο Animals Australia, ενώνει τις δυνάμεις του με το Υπουργείο και τον Υπουργό Γεωργίας της Αυστραλίας, ενώ στο παρελθόν βρίσκονταν σε αντίπαλα στρατόπεδα.

The post Ποιος «σκότωσε» 2.400 αυστραλιανά πρόβατα; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα