Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει ό,τι κι αν πει το ΚΑΣ

Την πρόθεση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση η επένδυση στο Ελληνικό επανεπιβεβαίωσε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος παράλληλα εμφανίστηκε συμβιβαστικός στο θέμα που ανέκυψε με τις απαιτήσεις της Fraport εξαιτίας της κατάστασης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Παρά τις κωλυσιεργίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και παρά τον όποιο «αλληθωρισμό» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε

ότι η επένδυση έχει δρομολογηθεί και επανέλαβε ότι μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός οικονομίας τόνισε ότι το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα και πως ακόμα κι αν κρίνει ότι ορισμένες εκτάσεις στο Ελληνικό είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» τα έργα θα υλοποιηθούν χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις.

«Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι το μοναδικό ζητούμενο θα είναι οι εργολάβοι να επιδεικνύουν «αυξημένη προσοχή».

Επισήμανε δε ότι το μνημόνιο για την επένδυση στο Ελληνικό συνάφθηκε ακριβώς για να αποφευχθούν καθυστερήσεις και άλλα εμπόδια. Ο κ. Πιτσιόρλας επαναβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι το 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό δεν έχει αλλάξει, εφόσον εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα και ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Στρέφοντας τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Πιτσιόρλας απέδωσε την πολιτική ένταση που έχει προκύψει, στην «επένδυση που έχουν κάνει κάποιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα έργα».

Συμβιβαστική λύση για Fraport

Αναφερόμενος στην αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ζητά η Fraport για προβλήματα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Πιτσιόρλας θέλησε να ρίξει τους τόνους, αναφέροντας ότι εάν η γερμανική εταιρεία μπορέσει να τεκμηριώσει πρόβλημα τότε η ελληνική πλευρά θα πρέπει να τιμήσει τη σύμβαση και να αναλάβει τις οικονομικές ευθύνες της.

Δεν μίλησε για συγκεκριμένα ποσό, όμως σημείωσε ότι το αίτημα της Fraport εξετάζεται από επιτροπή επίλυσης τεχνικών διαφορών. Τόνισε ότι τέτοια τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται συχνά σε πολλές συμβάσεις και αποτελεί τόσο μεγάλο ζήτημα.

Προσέθεσε ότι όπως Αθήνα περιμένει από την εταιρεία να καταβάλλει το ετήσιο ενοίκιο για τα περιφερειακά αεροδρόμια έτσι και η ελληνική πλευρά σέβεται τις δεσμεύσεις της.

The post Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει ό,τι κι αν πει το ΚΑΣ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα