Πήγε οικογενειακώς στο Παρίσι ο Τσίπρας με το πρωθυπουργικό;

19:26 4/2/2017 - Πηγή: Protagon

Αρχικά μια δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και μια ερώτησή του για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους τις ημέρες που γινόταν η Σύνοδος του Νότου στη Λισαβώνα. Επειτα μια απάντηση σε οξύτατους τόνους από το Μέγαρο Μαξίμου. Και τελικά μια ανακοίνωση-ανταπάντηση της ΝΔ. Τρία επεισόδια που περιγράφουν μια νέα

αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο των υποχρεώσεών του, με τη ΝΔ να καταγγέλλει ότι ο Πρωθυπουργός πήγε με την οικογένειά του στο Παρίσι κατηγορώντας τον για «μεγάλη ζωή».

Το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είχε πει πώς ζήτησε με ερώτημα στη Βουλή να μάθει το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από την Παρασκευή 27 έως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, να κατατεθούν οι ενδιάμεσοι σταθμοί, καθώς και η λίστα των επιβαινόντων αναλυτικά ανά ημέρα.

Πρόκειται για το διάστημα κατά το οποίο ο Πρωθυπουργός είχε μεταβεί στη Λισαβώνα για τη Σύνοδο των ευρωμεσογειακών χωρών.

Με non-paper το Μαξίμου απάντησε ότι «τις τελευταίες ώρες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

» Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό. Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος αντιπρόεδρος της ΝΔ:

» Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβωνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία όσο και η γαλλική κυβέρνηση.

» Εκεί είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου…».

Η απάντηση του Μαξίμου προκάλεσε ανακοίνωση της ΝΔ που επισήμανε ότι αν ο κ. Τσίπρας είχε πάει στο Παρίσι για να δει επενδυτές θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

Η ΝΔ ανέφερε συγκεκριμένα: «Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβώνα.

» Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

» Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.

» Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».

Για το ζήτημα άλλωστε με νέα του ανάρτηση στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων…».

Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων… pic.twitter.com/Dg8OkduU73

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 4, 2017

Το πρωί του Σαββάτου στη συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου θα έπρεπε να είναι «Αθήνα – Λισαβώνα, Λισαβώνα – Αθήνα» αλλά διερωτήθηκε αν κατά την επιστροφή του «ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού».

«Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μην διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο», σημείωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας και τη λίστα των επιβατών.

The post Πήγε οικογενειακώς στο Παρίσι ο Τσίπρας με το πρωθυπουργικό; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα