Παρέμβαση Μπουτάρη, Τζιτζικώστα και λοιπών Θεσσαλονικέων για την τιμωρία του ΠΑΟΚ

19:02 7/3/2018 - Πηγή: Protagon

Σε πολιτικό ζήτημα έχει αναδειχθεί η υπόθεση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οπως αναμενόταν, ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης παίρνουν θέση υπέρ της μη τιμωρίας του Δικεφάλου του Βορρά, στον οποίο πρωτόδικα έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και διεξαγωγής δύο

αγώνα κεκλεισμένων των θυρών –η εκδίκαση της έφεσης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Μολονότι ο κανονισμός είναι σαφής και από τη στιγμή που δεν διεξήχθη ο αγώνας λόγω τραυματισμού στελέχους της φιλοξενούμενης ομάδας –εν προκειμένω του Οσκαρ Γκαρθία, προπονητή του Ολυμπιακού– η τιμωρία είναι δεδομένη, οι πολιτικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης έσπευσαν να μιλήσουν για τα δίκαια του ΠΑΟΚ, να υιοθετήσουν τη γραμμή περί θεάτρου του ισπανού τεχνικού και να επιδείξουν πόσο αγαπούν την ομάδα της πόλης. Είναι και αυτό μέρος της δουλειάς τους…

Ετσι, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και μόνο. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, χαμένο βγαίνει το ποδόσφαιρο, ο φίλαθλος κόσμος και η αξιοπιστία του αθλήματος. Ελπίζω έστω και τώρα οι υπεύθυνοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και το πρωτάθλημα να κριθεί μέσα στο γήπεδο, οτιδήποτε άλλο είναι αδικία. Αφήστε να κερδίσει ο καλύτερος».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε στο thestival.gr, ότι υπήρξε «μία σαφής υπερβολή στη στάση του Ολυμπιακού, η οποία προκάλεσε εύλογο προβληματισμό στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, ο οποίος έχει να κάνει με την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Πιστεύω ότι οι αγώνες δίνονται και κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά τη διακοπή του αγώνα της Τούμπας, εκτιμώ ότι υπήρξε μία σαφής υπερβολή στη στάση του Ολυμπιακού, η οποία προκάλεσε εύλογο προβληματισμό στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, ο οποίος έχει να κάνει με την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζω τουλάχιστον ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την εξυγίανση του χώρου, την οποία εξαγγέλλουν όλοι τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα, έτσι ώστε ο κόσμος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο πρωτάθλημα και να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα», συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης.

Η στιγμή του τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρθία. Ηταν θέατρο; Οι θεσσαλονικείς πολιτικοί δείχνουν να πιστεύουν ότι ο Ισπανός προσποιήθηκε τον τραυματισμό του για να κερδίσει η ομάδα του τον αγώνα στα χαρτιά

Ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης εμφανίστηκε βέβαιος για τη δικαίωση του ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Και κάθε μέρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, μέσα από δοκιμασίες, αγωνιστικές -και όχι μόνον. Ο δρόμος προς την τελική δικαίωση, αλλά και αναγνώριση, δεν οδηγεί, απλά και μόνο στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, παρότι όλοι οι αντικειμενικοί κριτές συμφωνούν ότι ο ΠΑΟΚ το αξίζει, εφέτος, και με το παραπάνω.

»Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πάντοτε υπήρξε ο ενσαρκωτής της ελπίδας όχι μόνον των εκατομμυρίων φίλων και οπαδών του, αλλά και ενός λαού που παλεύει για να κερδίσει στα ίσια αυτά που, πολλές φορές, κέρδισαν άλλοι ακολουθώντας παράπλευρες και σκοτεινές διαδρομές. Η πολύχρονη και διαρκής παρουσία του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έχει μια μοναδική εμβληματική σημασία, αλλά και προοπτική: Να γράφει ιστορία.

» Και, βέβαια, αποτελεί μεγάλη αδικία για τη διοίκηση, την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, η άψογη συμπεριφορά 30.000 φιλάθλων στον αγώνα ΠΑΟΚΟλυμπιακού να αμαυρώνεται από την άμυαλη πράξη ενός και μόνον ατόμου.

» Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει από πολλές συμπληγάδες. Θα περάσει κι από αυτές, με σύμμαχο την ψυχραιμία, με πίστη στους θεσμούς, αλλά και στο σύστημα Δικαίου της χώρας. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει όλους τους αγώνες που απαιτούνται σε οποιοδήποτε επίπεδο και, έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί.

»Τελικά, το φως θα νικήσει το σκοτάδι».

Πιο δηλητηριώδης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης. Πρώτα έγραψε στο Twitter για μεθόδευση.

Αναρωτιόμουν…
Τι θα μεθοδεύσουν φέτος για να μην πάρει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα ;
Ευρηματικό :
"Τραυματισμός απο ανεμίζουσα ταινία χαρτιού !"
Αντί να τιμωρήσουν τον θεατρινο, πλαστογραφουν το πρωτάθλημα.
Χάθηκε κι η ντροπή !

— Μάρκος Μπόλαρης (@MarkosBolaris) March 5, 2018

Και έπειτα δήλωσε σε τοπικό ραδιόφωνο:

«Εκεί που καταλαβαίνει κανείς, ότι μεθοδεύονται τα πράγματα, είναι όταν αντί να πάνε στο νοσοκομείο, στα καλύτερα, το Ιπποκράτειο για παράδειγμα είναι δίπλα στην Τούμπα στα 500μ. Είτε στο ΑΧΕΠΑ που είναι 1 χιλιόμετρο, ζήτησαν να μετακινηθούν 20χιλιόμετρα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Καταλαβαίνει κανείς αμέσως ότι υπάρχει μεθόδευση.

» Την οποία μεθόδευση την εξήγγειλε ο επικεφαλής της αποστολής, προτού ακόμη καταλάβουμε τι γίνεται είπε: “Παίρνω την ομάδα και φεύγω”.

» Όπως καταλαβαίνει κανείς, ότι γίνεται μια προσπάθεια να μην κριθεί το πρωτάθλημα όπως θέλουν όλοι οι φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο αλλά με τέτοιες μεθοδεύσεις, περιμένει και ο πολίτης και ο πολιτικός τα θεσμικά όργανα στα οποία έχει εμπιστευθεί τις διαδικασίες να σταθούν στο ύψος τους. Όταν λοιπόν κλείνουν τα μάτια σε μια σειρά από καίρια ζητήματα και επιχειρούν μέσα από θεατρινισμό, γιατί όλο αυτό που είδαμε ήταν ένας θεατρινισμός, ήταν μια παράσταση, και επιχειρούν να πλαστογραφήσουν το πρωτάθλημα τότε υπάρχει ζήτημα.

» Και εάν μίλησα αμέσως μόλις βγήκε η απόφαση, μίλησα γιατί έχω εμπιστοσύνη ότι η έφεση την οποία κάνει ο ΠΑΟΚ θα κριθεί με την σοβαρότητα που πρέπει, βάσει των κανόνων του αθλητισμού, με βάση τον νόμο. Δεν ζητούμε καμία χάρη. Να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και οι νόμοι. Και όταν υπάρχει θέατρο να τιμωρηθούν οι θεατρίνοι.

» Για αυτό έκανα την παρέμβαση. Αυτό το οποίο μπαίνει στην συζήτηση τώρα είναι η σωστή λειτουργία των θεσμών του κράτους. Πιστεύω και είμαι βέβαιος πως θα λειτουργήσουν με την σοβαρότητα που πρέπει. Καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα, αυτό είναι διαπιστωμένο. Δεν γίνεται να πλαστογραφηθεί το πρωτάθλημα με θεατρινισμούς».

The post Παρέμβαση Μπουτάρη, Τζιτζικώστα και λοιπών Θεσσαλονικέων για την τιμωρία του ΠΑΟΚ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα