Οταν στο υπ. Οικονομικών βάζουν στοίχημα μπουκάλι ουίσκι για την ανάπτυξη

Βέβαιοι για «σούπερ αύξηση» του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο του έτους εμφανίζονται στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο (και ειδικά τα ανεβασμένα νούμερα από τα έσοδα του τουρισμού), παρά την αναμενόμενη επιδείνωση στο δ’ τρίμηνο, θα επιτευχθεί τελικά μέσος όρος ανόδου κατά 3,1% στο β’ εξάμηνο και κατ’ επέκταση ο στόχος για 1,8% στο σύνολο του έτους.

Το κλίμα είναι τόσο θετικό, ώστε λέγεται ότι σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων του οικονομικού ρεπορτάζ, η εκτίμηση ήταν

ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο θα πάει τόσο καλά, που στο υπουργείο βάζουν ακόμα και στοίχημα με «έπαθλο» ένα μπουκάλι ακριβό ουίσκι. «Το τέταρτο τρίμηνο είναι πάντα χειρότερο, γιατί θα είναι σούπερ ντούπερ το τρίτο. Στοιχηματίζω ένα ουίσκι. Θα πάει πολύ καλά. Ανάλογα το πού θα πάει το νούμερο και η ποιότητα στο ουίσκι», φέρεται να είπε ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος, βεβαίως, ως βρετανοτραφής είναι -υποτίθεται- γνώστης των καλύτερων ετικετών single malt ουίσκι (σ.σ. αν και στις πρόσφατες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Χίλτον, προτίμησε να χαλαρώσει στα διαλείμματα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα).

Κατά την ίδια ενημέρωση, υπογραμμίστηκε ότι στο θέμα της αξιολόγησης στόχος είναι να «τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται» και πεποίθηση είναι πως τελικά αυτό θα γίνει, γιατί είναι λιγότερα τα πολιτικά θέματα όπου υπάρχουν διαφωνίες, αλλά και τα τεχνικά ζητήματα π..χ. εξωδικαστικός, συντάξεις. Όσο για τις διαφαινόμενες δυσκολίες, αυτές εντοπίζονται στη διάθρωση των κοινωνικών επιδομάτων. «Εκεί εστιάζει το ΔΝΤ, π.χ. με το τι παίρνει μια οικογένεια για κάθε παιδί», αναφέρουν ενδεικτικά και διαβεβαιώνουν ότι θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.

Σε κάθε περίπτωση στο ΥΠΟΙΚ επικρατεί αισιοδοξία ότι η γ’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα ή το αργότερο στις αρχές του Ιανουαρίου. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό, έχει ζητηθεί από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των 95 προαπαιτούμενων. Γενική εκτίμηση είναι πως είναι προς συμφέρον της χώρας να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η γ’ αξιολόγηση, καθώς το διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις για τον τρόπο εξόδου από το πρόγραμμα, το εάν θα παραμείνει το ΔΝΤ και το ζήτημα του χρέους.

The post Οταν στο υπ. Οικονομικών βάζουν στοίχημα μπουκάλι ουίσκι για την ανάπτυξη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα