Οκτώ ώρες αγωνίας για τα παιδιά που απήχθησαν στην Κύπρο

Σε δικαστήριο στη Λάρνακα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών, η υπόθεση των οποίων συγκλόνισε την Κύπρο, που ανέπνευσε με ανακούφιση μετά το αίσιο τέλος.

Ο 35χρονος δράστης, που είναι από τη Λευκωσία, αλλά τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων.

Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία

τους με την αστυνομία.

Οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα εξεπλάγησαν όταν ο ένοικος του διαμερίσματος τούς άνοιξε αμέσως την πόρτα του, αναφέρει ο «Φιλελευθερος».

Βρισκόταν μόλις ένα χιλιόμετρο από το σχολείο στις Καμάρες, στη Λάρνακα όπου το πρωί είχαν απαχθεί οι δύο μαθητές και φίλοι.

Του είπαν ότι διερευνούν μια υπόθεση και τον ρώτησαν αν μπορούν να περάσουν. Τους απάντησε καταφατικά, αλλά του ζήτησαν να μαζέψει περιορίσει πρώτα τους τέσσερις σκύλους που είχε μαζί του. Ο άνδρας πράγματι τους έκλεισε σε ένα δωμάτιο και οι αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα. Σε ένα τραπεζάκι πρόσεξαν ένα σχολικό αντικείμενο που είχαν αφήσει τα παιδιά πριν ο απαγωγέας τα κοιμίσει σε άλλο δωμάτιο.

Αμέσως ακινητοποίησαν τον 35χρονο και του φόρεσαν χειροπέδες χωρίς να φέρει καμία αντίσταση. Σε διπλανό δωμάτιο βρήκαν τα δυο παιδιά να κοιμούνται.

Είχαν περάσει σχεδόν οκτώ ώρες από την απαγωγή τους, ήταν εξαντλημένα. Αργότερα το ένα από αυτά είπε ότι είχαν πιει τη λεμονάδα που τους έδωσε ο απαγωγέας και στην οποία είχε ρίξει ηρεμιστικό για να μπορέσει να ελέγξει τα παιδιά και να μην τον προδώσουν με φωνές.

Τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα και αφυδατωμένα και απομακρύνθηκαν από το διαμέρισμα από τον έναν αστυνομικό καθώς ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου παρέμειναν στη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Τι ισχυρίζεται ο δράστης

Οι πολύωρες έρευνες της κυπριακής αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών, δεν έδωσαν απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα.

Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως τη στιγμή που εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Τέλος, δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση.

The post Οκτώ ώρες αγωνίας για τα παιδιά που απήχθησαν στην Κύπρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα