Οι οπαδοί της Ντιναμό Δρέσδης σε ακήρυχτο πόλεμο με την ομοσπονδία

Οταν κάτι συμβαίνει για δεύτερη φορά, παύει να αποτελεί σύμπτωση. Είναι, πια, γεγονός ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Δρέσδης συνεχίζουν να διαταράσσουν το γερμανικό ποδόσφαιρο.

Στον αγώνα Κυπέλλου με τη Λειψία -όταν η σεζόν ήταν ακόμα στην αρχή της- πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο το κομμένο κεφάλι ενός ταύρου (!). Το τελευταίο επεισόδιο είχε εισβολή στην Καρλσρούη και πρόκληση αναταραχής στην πόλη.

Την Κυριακή, λοιπόν, περίπου 2.000 χούλιγκαν, όλοι με ομοιόμορφα καμουφλάζ-ρούχα παραλλαγής του Στρατού και κάποιοι με γραμμένες τις λέξεις «Football Army

Dynamo Dresden», βάδισαν ως το γήπεδο της πόλης πετώντας καπνογόνα και βαρελότα.

Βασικά, υπήρχε και ένα πανό -το οποίο ξεδιπλώθηκε στο στάδιο- το οποίο έγραφε «Πόλεμος με την DFB (ποδοσφαιρική ομοσπονδία)».

#DynamoDresden's latest away trip. This time Karlsruhe away in full military camouflage. Including a sniper, it seems.#kscsgd pic.twitter.com/kPFWbXskkb

— Matt Ford (@matt_4d) May 14, 2017

Η Ντιναμό, νεοφώτιστη στη δεύτερη κατηγορία, προσπάθησε αρκετά στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να κερδίσει την άνοδό της στην Bundesliga.

Στον συγκεκριμένο αγώνα τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί και 21 άτομα της ασφάλειας του γηπέδου. Η γερμανική ομοσπονδία αποδοκίμασε αμέσως το γεγονός και το κατήγγειλε.

«Θα ασχοληθούμε με την υπόθεση και θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια σωστή λύση», προανήγγειλε, ενώ έστειλε επιστολή προς την Ντιναμό και την καλεί να λάβει θέση άμεσα.

Dynamo Dresden fans today. Brilliant pic.twitter.com/lyVLaM6paf

— Iain McDonald (@imcdonald1983) May 14, 2017

Σύμφωνα με την Die Welt, πάντως, ακόμη και οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν τους λόγους γι΄ αυτό το περιστατικό. Στη Φρανκφούρτη πάντως, στην έδρα της DFB, προς το παρόν, αυτά τα φαινόμενα αξιολογούνται ως κήρυξη πολέμου εναντίον της.

Αυτοί οι «φίλοι» του συλλόγου θεωρούνται -εδώ και χρόνια- από τους πιο επικίνδυνους της χώρας, ενώ προειδοποιήσεις και πρόστιμα στον σύλλογο δεν είναι αρκετά, όπως αποδεικνύεται.

The post Οι οπαδοί της Ντιναμό Δρέσδης σε ακήρυχτο πόλεμο με την ομοσπονδία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα