Οι Anonymous επιμένουν: «Να μας φοβάστε»

Απειλές για νέες κυβερνοεπιθέσεις κατά της Τράπεζας της Ελλάδος εκτοξεύουν οι Anonymous Greece λίγες ώρες μετά τα χτυπήματα στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τον δικτυακό τόπο της κεντρικής τράπεζας. Το απόγευμα της Τρίτης οι έλληνες Anonymous ανήρτησαν διάφορα έγγραφα τα οποία χαρακτήρισαν

ως προϊόν υποκλοπής και «διαρροής», αλλά όπως αποδείχθηκε και σύμφωνα με τις διαβεβαίωσεις των αρχών και της ίδιας της ΤτΕ, δεν έχουν καμία αξία, καθώς ήταν ήδη διαθέσιμα για όλους στην ιστοσελίδα της.

Η αστυνομία, ωστόσο, περιμένει ακόμα όλες τις αναφορές των υπεύθυνων τεχνικών για τις ιστοσελίδες που αποτέλεσαν στόχο των Anonymous, καθώς επίσης τυχόν άλλες διαρροές εγγράφων στο διαδίκτυο, προκειμένου να παραδώσουν συμπληρωμένο τον φάκελο με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Σε πλήρη εξέλιξη εν τω μεταξύ είναι η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις.

Από την πλευρά τους οι Αnonymous επανήλθαν με νέο μήνυμα τους στο facebook όπου απειλούν να «ρίξουν» τα ηλεκτρονικά συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο ίδιο μήνυμα, αναφέρουν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή η ΤτΕ μπορεί να πέσει θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

Όσο για τα αρχεία που υποστήριζαν ότι είχαν υποκλέψει, με ανακοίνωσή της το βράδυ της Τρίτης η ΤτΕ έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία τους, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έγγραφα δημόσια και προσβάσιμα από όλους στο διαδίκτυο. «Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

The post Οι Anonymous επιμένουν: «Να μας φοβάστε» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα