Ο Βεζούβιος στις φλόγες αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε…

Οι εικόνες που μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες από τη Νάπολη και την Πομπηία είναι σχεδόν ίδιες με τις φωτογραφίες που έχουμε από το μακρινό 1944, την τελευταία φορά που εξερράγη το ηφαίστειο. Οι καπνοί που έχουν τυλίξει τον Βεζούβιο ανέβαιναν σε ύψος ακόμη και 2 χιλιομέτρων. Κι όμως, το φαινόμενο δεν είναι φυσικό. Οι φλόγες είναι κατά πάσα πιθανότατα, αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας.

Sembra l'eruzione del 1944… invece sono incendi di questo #11luglio
➡️ https://t.co/VqaN7ofmiQ #Vesuvio pic.twitter.com/MdmXlJ4aYu

3B Meteo (@3BMeteo) July 11, 2017

Οι ιταλικές Αρχές εκτιμούν ότι οι εστίες φωτιάς που έχουν εκδηλωθεί κατά μήκος της νότιας Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ξεσπάσει στις πλαγιές του Βεζούβιου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε, είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, χωρίς να κάνουν λόγο πάντως για εμπρησμό.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο αποπνικτική, ώστε εκκενώθηκαν σπίτια και τουριστικές περιοχές κοντά στον Βεζούβιο, προληπτικά. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας είχε επιστρατεύσει συνολικά 18 ελικόπτερα, ενώ το έργο τους δυσχέραινε ο καύσωνας και η ξηρασία που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Incredible evening picture of fire on Mount #Vesuvius . Fear among the people, the air in near towns is unbearable! #Vesuvio #Italy pic.twitter.com/eqoyOKZklN

— Marco السلام (@meteorologo777) July 11, 2017

Πάντως οι τουρίστες δεν πτοήθηκαν. Συνέχισαν ακάθεκτοι τις βουτιές στις ακτές της Νάπολης, ή τις βόλτες στην Πομπηία κάτω από ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και ενώ «έβρεχε στάχτη», όπως είπαν. Εννοείται ότι οι φωτογραφίες τους κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

The post Ο Βεζούβιος στις φλόγες αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα